16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal de ochii presei în şedinţa CJ Dolj

Scandal de ochii presei în şedinţa CJ Dolj

Rivalitatea dintre PSD şi PD-L s-a făcut simţită ieri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dolj. În aproximativ 45 de minute, consilierii au reuşit şi să se certe peste masă şi să „ancheteze“ provenienţa mobilierului din birourile conducerii CJ Dolj, dar şi să „expedieze“ 47 de proiecte de hotărâre.

Şedinţa CJ Dolj din această lună a debutat cu introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind fuziunea societăţilor Pro Plant şi Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP) şi cu o solicitare din partea consilierului PD-L Dan Păloiu ca direcţia economică din cadrul instituţiei să prezinte documentele care ar fi justificat cumpărarea mobilierului din biroul vicepreşedintelui Dan Mogoş.
Fuziunea dintre cele două societăţi ale consiliului şi neregulile descoperite la Pro Plant, condusă până nu demult de Liviu Glăvan, au făcut obiectul unor replici între consilierii PD-L şi social-democraţi şi în trecut. Când s-a luat în discuţie acest punct de pe ordinea de zi, consilierii PD-L s-au abţinut în bloc de la vot. Pentru grupul democrat-liberal din consiliul judeţean, ieri a fost ziua abţinerilor. În ciuda faptului că, în ceea ce priveşte proiectele de hotărâre vizând reîncadrarea directorilor de la instituţiile din subordinea CJ Dolj, consilierul Fane Stoica, „vocea“ grupului, a declarat că a constatat „diferenţe enorme faţă de salariile directorilor din subordinea consiliului şi cred că ar trebui să ne aplecăm asupra acestor salarii şi să le ajustăm“ şi le-a comparat cu veniturile directorilor PD-L de la instituţiile deconcentrate, pedeliştii nu au votat împotrivă, ci doar s-au abţinut.
„Domnul director Stancu are 3.300 de lei salariu, domnul Fifor are 6.000 de lei. Unii directori au salarii mai mari decât conducerea consiliului judeţean. Eu cred că ar trebui să găsim o bază unitară de salarizare“, a spus Fane Stoica. Declaraţiile mai mult s-au mai puţin belicoase din partea grupului democrat-liberal au avut impact doar asupra urechilor presei căci, în fapt, în şedinţă, cu toate cele 14 abţineri de la vot din partea consilierilor PD-L, proiectele de hotărâre privind reîncadrarea directorilor CJ Dolj pe funcţii au fost aprobate.

„De unde aveţi mobilieru', domnule Mogoş?“

Apoteoticul final al şedinţei de ieri i-a avut în prim-plan pe consilierul Dan Păloiu şi vicepreşedintele Dan Mogoş, şi a fost marcat de o întrebare ce a stârnit zâmbete largi: „De unde aveţi mobilieru', domnule Mogoş?“. Consilierul democrat-liberal, luând cuvântul la „Diverse – interpelări“, punctul său forte de pe ordinea de zi, a lăsat să se înţeleagă că direcţia economică din subordinea lui Dan Mogoş a încălcat legea cumpărând mobilier nou pentru biroul acestuia şi că s-au comis ilegalităţi cu ocazia achiziţiei de mobilier pentru cele două policlinici de stomatologie de pe bulevardul Calea Bucureşti şi din cartierul Brazda lui Novac, din Craiova.
„La mobilierul pentru policlinici, sunt trecute preţuri de 4.900 de lei pentru un vestiar pentru femei sau 1.000 de lei pentru un fotoliu. Între devizul iniţial şi cel final este o diferenţă de 40.000 de lei“, a declarat Dan Păloiu. Vicepreşedintele CJ i-a replicat că mobilierul din biroul său a fost o donaţie făcută consiliului judeţean, că achiziţiile făcute pentru cele două stomatologii s-au desfăşurat după proceduri legale şi l-a invitat să verifice documentele, dacă doreşte.
„De unde aveţi mobilieru', domnule Mogoş?“, a reluat vehement Dan Păloiu. Şedinţa s-a încheiat cu deja clasicele urări de sănătate celor care şi-au aniversat ziua de naştere în această lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII