6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii primăriei, asistaţi social

Angajaţii primăriei, asistaţi social

După ce au livrat câteva zeci de minute de circ TV la şedinţa ordinară de ieri, consilierii municipali craioveni au votat „cu două mâini“ proiectul de suplimentare a veniturilor angajaţilor primăriei.

În vreme ce mii de craioveni au nevoie reală de asistenţă socială, tot atâţia bătrâni s-ar bucura cu lacrimi de un medicament pe care acum nu şi-l pot cumpăra, iar restul populaţiei apte de muncă şi familiile acestora suferă din cauza diminuării salariale sau, şi mai rău, a pierderii locurilor de muncă, aleşii locali le duc grija funcţionarilor publici din aparatul administrativ local.
Sub pretextul că statul le-a tăiat angajaţilor primăriei jumătate din venituri în 2010, consiliul local municipal a hotărât ieri ca aceştia să primească suplimente salariale de 4,7 milioane de lei în perioada mai-decembrie. În şedinţa ordinară, consilierii au regizat o piesă ieftină, în care unii dintre ei mimau grija pentru banul public, iar alţii – pe aceea pentru funcţionar. De exemplu, unii spuneau că merită suplimente doar acei funcţionari care „muncesc cu adevărat“, iar alţii – că toţi au nevoie să se îmbrace „elegant“, fiindcă reprezintă autoritatea publică locală. Observând că teatrul s-a întins peste limită, viceprimarul Mărinică Dincă le-a cerut consilierilor să renunţe la dispute inutile şi să voteze, convins fiind că oricum proiectul va trece cu vot „pentru“ în unanimitate. Ceea ce s-a şi întâmplat. Temeiul legal al deciziei este unul de toată jena, care sfidează contribuabilul craiovean.
„Este evidentă intenţia legiuitorului de a asigura posibilitatea creşterii veniturilor din administraţia publică locală, în funcţie de veniturile proprii ale consiliului local respectiv şi de complexitatea activităţilor desfăşurate în cadrul autorităţilor publice“, apreciază şeful Serviciului resurse umane al primăriei, Ioan Acrivopol. Pe lângă salarii şi suplimente, cei peste 500 de angajaţi ai Primăriei Craiova vor primi în 2010 peste 950.000 de lei cu titlu de prime de vacanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII