11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş: Agricultorii trebuie încurajaţi

Cioloş: Agricultorii trebuie încurajaţi

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a declarat vineri, la Bucureşti, că agricultura este un domeniu important pentru creşterea economică.
„Nu putem vorbi de o creştere economică durabilă fără să ţinem cont de domeniul agricol. Va trebui prin PAC (Politica Agricolă Comună – n.r.) să dezvoltăm elemente de încurajare a agricultorilor să abordeze punerea în valoare a potenţialului agricol din perspectiva durabilităţii, care nu mai trebuie să fie pe viitor o constrângere, ci unul dintre elementele tehnologice ale agriculturii care trebuie integrate în abordarea tehnico-economică a dezvoltării domeniului“, a spus Cioloş.
De asemenea, referindu-se la România, acesta a subliniat necesitatea unei reforme economice a aparatului administrativ şi a unor sectoare esenţiale pentru relansarea creşterii economice.
„Această reformă se poate înscrie în perspectiva Strategiei 2020 şi ar putea avea elemente de competenţe a prezenţei României în spaţiul european. Ar putea evidenţia modul în care România, făcând reforme, participă şi la construcţia socială şi economică europeană. Ar fi elementul cel mai palpabil al prezenţei României ca stat membru în spaţiul european“, a explicat Cioloş.
El a adăugat că planul de reformă ar trebui asumat nu numai la nivel naţional, ci şi la nivel regional şi local. „Va fi nevoie de un parteneriat puternic între guvern, nivelul regional şi cel local pentru a putea aplica acest plan de reformă“, a mai spus comisarul european.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS