24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate65 de gorjeni au fost angajaţi pe loc

65 de gorjeni au fost angajaţi pe loc

732 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au participat vineri la Bursa Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, iar 65 de gorjeni au fost angajaţi pe loc.

La prima bursă a locurilor de muncă din acest an au fost invitate toate persoanele interesate să-şi găsească un loc de muncă, indiferent de vârstă sau studii. La bursă s-au prezentat 76 de angajatori care au posturi libere, care ar putea fi ocupate de participanţii la această bursă. Au fost disponibile 512 locuri de muncă, iar oferta agenţilor economici a fost variată: 46 de locuri de muncă pentru absolvenţii de studii superioare, iar gorjenii fără studii au putut opta pentru un loc de muncă în construcţii, comerţ sau pază şi protecţie. „Sunt absolventă a Facultăţii de Drept. Din păcate, nu cred că o să reuşesc să găsesc ceva. Au fost doar două posturi de jurist şi îşi depuseseră vreo şapte persoane CV-urile înaintea mea. De câţiva ani tot caut. Am lucrat la un notariat, dar am fost concediată. Sper să îmi găsesc ceva“, a povestit Ramona din Târgu Jiu. Pentru Violeta Bondreanu, de 37 de ani, din Schela, viaţa fără un loc de muncă nu are sens: „Ne trebuie bani ca să trăim. Am lucrat la un abator, m-au dat afară. De trei săptămâni îmi caut de lucru şi nu găsesc. Aş da orice să am un loc de muncă, pentru că am doi copii de crescut“. Cosmin Pruteanu este elev la postliceală, dar asta nu îl împiedică să-şi caute un job: „Am 23 de ani, dar de la 20 am lucrat ca să mă întreţin. Orice găsesc este binevenit, pentru că am nevoie de bani“.

Prezenţă foarte bună

Reprezentanţii AJOFM Gorj au declarat că prezenţa foarte mare la prima ediţie a bursei poate însemna o redresare a economiei judeţului. „Este cea mai bună prezenţă din ultimii ani. Niciodată nu am avut peste 700 de persoane. Suntem mulţumiţi şi de numărul angajatorilor. Deşi luasem legătura cu mai mulţi, nu ne aşteptam să se prezinte 76. Pe loc au fost angajate 65 de persoane, iar 603 au fost chemate la interviuri. Vom verifica după o lună ce se întâmplă cu persoanele care au fost fie angajate pe loc, fie au fost chemate la un interviu în vederea angajării. De data aceasta, au fost mai multe locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare. Au fost şi foarte mulţi tineri prezenţi. Poate prezenţa atât de mare şi din partea celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cât şi a celor care îşi caută angajaţi este un semn de redresare a economiei“, a declarat Romeo Chiriac, reprezentantul AJOFM Gorj. În prezent, în judeţul Gorj rata şomajului este 11,9% la un număr de peste 17.000 de şomeri.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU