21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon, apărat de avocatul lui Băsescu

Solomon, apărat de avocatul lui Băsescu

Antonie Solomon aduce încă un nume greu pe lista avocaţilor care încearcă să-l scoată din arestul preventiv. Dan Apostol, avocatul preşedintelui Traian Băsescu în dosarul „Flota“, îl va reprezenta pe primarul suspendat alături de ceilalţi doi avocaţi care l-au apărat în instanţă până acum, Sebastian Răduleţu şi Marian Nazat. Pe lângă preşedintele ţării, Apostol i-a avut clienţi printre alţii pe Gregorian Bivolaru, liderul MISA, pe care l-a vizitat la locul de detenţie în Suedia, pe impresarul Ioan Becali, pe Cosmin Olăroiu sau pe Puiu Popoviciu. Proaspătul avocat al lui Solomon l-a reprezentat şi pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, într-un dosar de corupţie privind retrocedări şi schimburi de terenuri. Toţi cei pe care i-a apărat au scăpat de arest, fiind cercetaţi sau trimişi în judecată în stare de libertate, stare după care tânjeşte şi Solomon. Toate încercările de până acum ale celorlalţi doi avocaţi de eliberare din arest au eşuat, deşi Marian Nazat este cunoscut pentru faptul că i-a scăpat de puşcărie pe Ţiriac Junior în dosarul „Cocaina“ şi pe Sorin Ovidiu Vântu.
Solomon a mai schimbat o dată avocaţii. Imediat după reţinere, el a fost asistat de casa de avocatură Boştină&Asociaţii, dar a renunţat la aceasta pe motiv că era specializată pe cauze comerciale, şi nu penale.
Procesul pe fond al primarului suspendat se judecă pe 11 mai, după ce la primul termen din aprilie a fost amânat deoarece judecătorii Tribunalului Argeş nu primiseră dosarul de la colegii de la Curtea de Apel, unde se judecase o nouă cerere de eliberare sub control judiciar. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins lui Solomon săptămâna trecută cererea de strămutare a procesului de la Piteşti la altă instanţă din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII