20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Greva profesorilor dă peste cap bacalaureatul

Dolj: Greva profesorilor dă peste cap bacalaureatul

Greva profesorilor programată pentru mâine bulversează elevii de clasa a XII-a prinşi în aceste zile în examenul de competenţe digitale din cadrul bacalaureatului.
Din cele 26 de centre universitare în care mââine ar trebui să aibă loc bacalaureatul, doar în 14 profesorii care fac parte din comisiile de bacalaureat sunt dispuşi să vină la şcoală pentru a supraveghea elevii. „În 21 de unităţi de învăţământ doljene, examenul de competenţe digitale s-a finalizat astăzi (miercuri, 21 aprilie 2010). Mai avem doar 26 de centre în care elevii sunt programaţi şi în zilele următoare pentru susţinerea probei de bacalaureat. Am solicitat fiecărei unităţi de învăţământ în care se desfăşoară bacalaureatul o situaţie cu numărul profesorilor care fac parte din comisiile de bacalaureat. Este dreptul lor la grevă, însă unele cadre didactice preferă să vină totuşi la şcoală“, a precizat Diana Buşoi, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
În urma centralizării datelor de către reprezentanţii ISJ, în Dolj situaţia se prezintă astfel: elevii din Colegiul Tehnic „Ştefan Mincu“ Calafat; CN „Carol I“; CN „Gheorghe Chiţu“, CN „Fraţii Buzeşti“, CN „Ştefan Velovan“, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi“, Grupul Şcolar „Spiru Haret“ (fost UCECOM); Grupul Şcolar ICM 2; Grupul Şcolar „Elecrtoputere“; Grupul Şcolar Transporturi Ferate; Liceul de Artă „Marin Sorescu“; Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“, Grupul Şcolar „Dimitrie Filişanu“; Grupul Şcolar „Horia Vintilă“- Segarcea susţin astăzi bacalaureatul, conform programărilor stabilite anterior.  Mai multe amănunte în Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS