10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVacanţe la ţară în pensiunile gorjene

Vacanţe la ţară în pensiunile gorjene

Începând cu 11 aprilie şi până pe 18 iunie, turiştii pot petrece un sejur în satele româneşti prin Programul „Vacanţe la ţară“, la preţuri cuprinse între 150 de lei (pensiune de 2 margarete) şi 195 de lei (pensiuni de 3 şi 4 margarete) de persoană pe noapte.
 
În vremuri de criză, turiştii pot beneficia de oferte tentante la pensiuni din mediul rural. În judeţul Gorj, opt pensiuni s-au înscris în Programul „Vacanţă la ţară“. La fel ca şi anul trecut, proprietarii pensiunilor le-au pregătit oaspeţilor surprize, iar prima este că practică aceleaşi preţuri ca în 2009. Turiştii se pot caza cinci nopţi în cameră dublă, la una dintre pensiunile din Alba, Argeş, Braşov, Constanţa, Covasna, Gorj, Maramureş, Neamţ, Suceava, Sibiu şi Vrancea, la preţuri cuprinse între 150 de lei (pensiune de 2 margarete) şi 195 de lei (pensiuni de 3 şi 4 margarete) de persoană pe noapte. Pensiunile din judeţul Braşov sunt printre cele mai solicitate. Din păcate, potrivit lui Radu Ciobanu, preşedintele ANTREC – filiala Gorj, numărul de turişti nu este atât de mare încât să îi mulţumească pe proprietarii de pensiuni. „Au venit turişti şi anul trecut, dar nu atâţia cât să îi mulţumească pe proprietari. Şi anul acesta ne aşteptăm cam la acelaşi număr. Multe pensiuni oferă ca bonus mic dejun tradiţional care cuprinde brânzeturi, ouă, dulceaţă, miere, chec sau alte produse ecologice“, a spus Radu Ciobanu.

Tismana, Runcu, Novaci sau alte zone pitoreşti din Gorj

Turiştii sunt aşteptaţi la cele opt pensiuni din Novaci, Tismana, Runcu, Peştişani, Baia de Fier, Săcelu. Turiştii vor avea parte de multe surprize: pot pescui în râurile din zonă, pot face grătare sau se pot răsfăţa cu lecţii de echitaţie, pot face plimbări în aer liber, pot vizita peşteri sau pot sta în curtea pensiunilor, în frumoasele foişoare de lemn.
La Tismana, turiştii sunt aşteptaţi la o pensiune care este situată la 4 km de Mănăstirea Tismana şi la 30 km de Târgu Jiu. Pensiunea pune la dispoziţia turiştilor 20 de locuri care beneficiază de tot confortul necesar pentru relaxare, dar şi pentru petrecerea timpului liber. Printre bunătăţile pregătite de gazdele primitoare se numără sărmăluţe cu mămăliguţă, tochitură ţărănească, ciorbă de pui, de fasole cu os afumat sau zacuscă. Heleşteul pensiunii este la dispoziţia amatorilor de pescuit.
„La Tismana, există foarte multe obiective turistice: Mănăstirea Tismana, care este cel mai vechi aşezământ monahal din Ţara Românească, Schiturile Cioclovina de Sus şi de Jos – ridicate din zid în anii 1714-1715, Pădurea de castani comestibili, monument al naturii, care ocupă o suprafaţă de 40 ha, Peştera Gura Plaiului, Cheile Sohodolului şi multe altele“, a mai spus Ciobanu.

Mănăstirea Tismana

Într-un peisaj fermecător, asemenea unui castel medieval, Mănăstirea Tismana este aşezată pe vârf de stâncă, pe Muntele Stârmina, înconjurată de culmi împădurite şi stâncoase, lângă gura întunecată a Peşterii Sfântului Nicodim, de sub ale cărei ziduri ţâşneşte apa, rostogolindu-se în cascadă, cu o cădere de aproximativ 40 m, în râul Tismana. Mii de pelerini trec anual pragul acestei mănăstiri şi se roagă la icoanele făcătoare de minuni. Peisajul umple sufletele vizitatorilor de bucurie şi linişte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII