13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Grădina cu… gunoi

Cum s-a transformat o grădină de zarzavat în groapă de gunoi? În fapt, este vorba de un teren situat pe strada Buzăului, la numărul 53-55, pe care Primăria Craiova l-a închiriat unei persoane fizice cu scopul de a-şi încropi o grădină de legume şi zarzavat. Într-atât şi-a dat silinţa deţinătorul terenului încât locul s-a transformat într-o groapă de gunoi, dar şi în focar de infecţie pentru zecile de locuitori din preajmă şi laboratorul de patiserie vecin cu proprietatea respectivă. „Terenul este proprietate privată a municipiului Craiova, conform HCL nr. 520/2007, şi este închiriat unei persoane pentru cultivare de legume şi zarzavat“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
De când a primit pământul şi şi-a făcut cunoscută posesia, deţinătorul nu a mai trecut pe aici. Nici gând să cultive legume, nici nu l-a îngrădit, nici nu l-a întreţinut ca un bun administrator. Şi astfel terenul a fost numai bun să fie transformat în groapă de gunoi de locuitorii din zonă, mai ales de cei care nu au încheiate contracte cu Serviciul Public de Salubritate. „Înainte, aici era loc de joacă, apoi l-au închis cei care stau în zonă şi îşi puneau grădini. În urmă cu trei-patru ani, a venit un individ, a dat gardurile jos şi a spus că primăria i l-a dat lui. Dar nu l-a îngrădit, nu l-a folosit nici până azi… În schimb, cei care locuiesc pe străzile Doiceşti, Buzăului şi aleile învecinate vin şi aruncă aici resturi de la construcţii, animale moarte, gunoi din curte. Este folosit ca şi groapă de gunoi“, a spus Cornel P., localnic de pe strada Doiceşti.

Chiriaşul neglijent

De ce nu s-a gândit primăria să rezilieze contractul cu chiriaşul care nu a depus nici un efort să ducă la îndeplinire condiţiile contractului de închiriere, adică să păstreze în bună stare şi să întreţină bunul imobil pe care îl deţine? Nu există nici un răspuns sau, poate, un interes. Iar de gunoaiele adunate aici pe localnici îi scapă doar Salubritatea, atunci când este asaltată de cererile cetăţenilor. „Chiar dacă terenul este proprietatea primăriei, atâta timp cât este deţinut de o persoană fizică sau juridică, de curăţenia lui se ocupă deţinătorul“, a mai precizat Carmen Licu.
Dan Dobrescu, şeful Serviciului Control, Gospodărire Comunală din Primăria Craiova, spune că deţinătorul este pasibil de amendă. „Înainte de toate, avea obligaţia să-l împrejmuiască. Nu cunosc situaţia de acolo, dar am să mă interesez, fiindcă este posibil ca persoana în cauză să-l fi lăsat într-o stare de degradare din cauze independente de voinţa sa. Deţinătorul poate fi amendat, în caz contrar“, este de părere Dobrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII