14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihai Necolaiciuc va fi citat din nou în SUA

Mihai Necolaiciuc va fi citat din nou în SUA

Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, va fi citat, pentru a doua oară, în Statele Unite ale Americii, cu o copie după rechizitoriile din două dintre dosarele de corupţie aflate pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, a decis miercuri instanţa, după ce prima citare nu a fost corect îndeplinită.

Astfel, la termenul de miercuri, judecătoarea din cauză le-a spus avocaţilor lui Neconlaiciuc că Ministerul Justiţiei a transmis instanţei o adresă din care reiese că dovada de citare cu fostul director CFR nu s-a îndeplinit.

Motivul, a susţinut magistratul, este că, potrivit adresei trimisă de autorităţile din Statele Unite, avocatul lui Necolaiciuc din străinătate a refuzat să primească documentele transmise de statul român şi, mai mult, a refuzat să semneze un act din care să reiasă acest refuz.

În consecinţă, instanţa a acordat termen, în ambele dosare, pentru 9 iunie, urmând ca procedura de citare a fostului director al CFR să se repete.

Judecătoria Sectorului 1 a luat, miercuri, în discuţie două dintre dosarele lui Necolaiciuc.  În primul dintre ele, fostul director CFR a fost trimis în judecată pentru corupţie alături de Mihail Misir şi Viorica Olăeru, în iunie 2008. În cel de-al doilea dosar, Necolaiciuc este acuzat de alte fapte de corupţie, tot în legătură cu activitatea sa la CFR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS