11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDincă, primar interimar cu repetiţie

Dincă, primar interimar cu repetiţie

http:http://www.youtube.com/watch?v=qegHrvjzzvI
http:http://www.youtube.com/watch?v=RnLYwbY0Xio
Viceprimarul Mărinică Dincă a fost reales ieri primar delegat al Craiovei de consilierii locali întruniţi în şedinţă extraordinară. Dincă va îndeplini atribuţiile de primar pe toată perioada mandatului de arest preventiv al lui Antonie Solomon.

Consilierii locali au avut ieri de ales între Mărinică Dincă şi Teodor Sas, celălalt viceprimar al Băniei. Aleşii locali au luat act de prelungirea perioadei de suspendare din funcţie a lui Antonie Solomon, conform ordinului prefectului de Dolj, care, la rândul lui, a luat act de acest lucru printr-o adresă a Tribunalului Argeş, care confirmă menţinerea arestului preventiv a lui Solomon. Dacă la precedenta şedinţă din martie consilierii locali PSD şi PD-L s-au contrazis şi au ţinut discursuri lungi înainte de a trece la vot, ieri votarea a decurs liniştit. Îmbuibaţi cu sarmale şi ouă, consilierilor nu le-a mai ars de dispute şi au votat cuminţi unul câte unul, apoi au plecat acasă. În ciuda acalmiei, rezultatul votării a fost cu mult diferit faţă de cel precedent. La prima delegare de atribuţii din martie, Mărinică Dincă a obţinut 19 voturi din 27, iar Sas opt voturi. Ieri, Dincă a primit 17 voturi, iar Sas – doar patru. Şase dintre cele 27 de voturi au fost nule, ceea ce înseamnă că unii consilieri ori nu au votat cu nici unul, ori au votat cu amândoi ca formă de protest la adresa candidaţilor. După anunţarea rezultatului, Mărinică Dincă a declarat că în primul mandat de două săptămâni, cât a fost primar interimar, a încercat să readucă primăria pe drumul cel bun după perioada de inactivitate.
„În aceste două săptămâni am încercat să deblocăm anumite situaţii la Sala Polivalentă, să lucrăm mai repede la străzi. Încet, intrăm pe făgaşul normal. Avem studiile de fezabilitate la străzile ce vor fi reabilitate prin Programul Integrat de Dezvoltare, iar pasajele sunt în linie dreaptă. Încercăm să-i facem pe craioveni să înţeleagă că oraşul va avea cel puţin acelaşi suflu pe care l-a avut şi până acum o lună, să înţeleagă că instituţia merge mai departe“, a spus Dincă.     

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII