21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrejudiciu la UATAA Motru

Prejudiciu la UATAA Motru

Un bărbat din Bucureşti, director tehnic în cadrul unei societăţi comerciale cu răspundere limitată din Capitală, este cercetat de procurorii din Gorj pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor.
Bărbatul a certificat în fals date privind calitatea unui produs petrolier, comercializat ulterior ca fiind combustibil tip NAC. Astfel, i s-a creat convingerea lui C.I., administrator al unei societăţi comerciale din Ploieşti, că produsul petrolier respectă normele de calitate pentru a putea fi comercializat. Ulterior, produsul petrolier a fost livrat de societatea din Ploieşti către Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, cantitatea achiziţionată de această unitate fiind de 146,12 tone. Din cauza calităţii necorespunzătoare a produsului petrolier achiziţionat, pe 3 februarie, societatea comercială care a cumpărat acest produs şi-a întrerupt activitatea, nemaiputând să furnizeze agent termic către populaţie. Prejudiciul creat societăţii comerciale din Motru a fost estimat la 234.000 de lei. În luna februarie, 90% din populaţia municipiului Motru a stat în frig o noapte întreagă pentru că uzina de furnizare a agentului termic, UATAA Motru, nu a mai funcţionat. Ilie Schinteie, directorul unităţii, a declarat atunci că uzina nu a mai putut furniza căldură din cauza păcurii de proastă calitate achiziţionate de la un distribuitor din Ploieşti. Directorul nu ştia că păcura fusese luată de societatea din Ploieşti de la un furnizor din Bucureşti.
„O să încercăm să ne recuperăm prejudiciul în instanţă, pentru că pe cale amiabilă nu se poate. Ne-au înşelat şi am pierdut bani din cauza lor. Pentru că nu am funcţionat o zi şi o noapte, UATAA Motru a pierdut 234.000 de lei, iar toată populaţia a stat în frig. Nu se poate aşa ceva! Nu ştiam că poliţia a finalizat cercetările, nu m-au anunţat“, a declarat miercuri Ilie Schinteie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU