11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj, şedinţă în Săptămâna Patimilor

CJ Dolj, şedinţă în Săptămâna Patimilor

Consilierii judeţeni s-au „purificat“ ieri, în şedinţa ordinară din această lună, discutând despre Festivalul Internaţional Shakespeare, s-au contrat pe marginea unui proiect de hotărâre, iar la final au aflat că nu se găsesc 330.000 de lei la societatea Pro Plant, fosta Protecţia Plantelor.

Încă de la începutul şedinţei din această lună a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, aleşii au aprobat alocarea din buzunarul Doljului a 20.000 de lei pentru Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, care organizează Festivalul Internaţional Shakespeare. „Festivalul din acest an este o ediţie cu totul şi cu totul specială, fiind prezentate cele mai bune spectacole de pe patru continente. Avem invitaţi din Moscova, din Coreea de Sud, din Japonia şi din Statele Unite, de unde vine cel mai faimos teatru de avangardă“, a spus Emil Boroghină, directorul Festivalului Shakespeare, prezent alături de directorul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ la şedinţa de ieri.

Contre şi voturi

Armonia şi liniştea şedinţei au ţinut până în momentul în care s-a propus prelungirea cu un an a contractelor de închiriere încheiate de CJ Dolj cu şase societăţi comerciale pentru un teren de pe strada Tabaci din municipiu. Terenul, potrivit proiectului de hotărâre, se află în domeniul public al judeţului Dolj şi în administrarea consiliului. Contractele de închiriere valabile până acum au fost încheiate în urma unei licitaţii, termenul prevăzut fiind 1 aprilie 2010. Consilierul PD-L Ştefan Stoica a ridicat problema legalităţii proiectului de hotărâre, motivând că terenul ar trebui scos la licitaţie şi nu prelungite vechile contracte, cu fiecare societate în parte. „Solicităm prelungirea închirierii pentru o perioadă de câteva luni, în care să se facă licitaţie, aşa cum prevede legea“, a spus Stoica. Votul negativ în masă al consilierilor PD-L a „doborât“ proiectul de hotărâre de prelungire a contractelor cu un an. Cu 14 voturi împotrivă din 32 de consilieri prezenţi, proiectul a fost respins, deoarece avea nevoie de două treimi din voturile consiliului pentru a fi aprobat. Plenul CJ Dolj a decis, în final, prelungirea chiriei cu 90 de zile, timp în care conducerea executivă a instituţiei trebuie să organizeze licitaţie publică.

Lipsesc documentele pentru 330.000 de lei de la Pro Plant

Ultimul punct pe ordinea de zi a şedinţei de ieri, înaintea urărilor de Sărbători Pascale fericite pe care consilierii şi le-au făcut unii altora, a fost un proiect privind fuziunea societăţilor consiliului Pro Plant şi SC Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP). Propunerea de fuziune a celor două societăţi a stârnit în trecut discuţii aprinse în plenul consiliului. Între timp, raportul biroului de audit din cadrul CJ Dolj, care a efectuat un control la societatea Pro Plant al cărui director este Liviu Glăvan, a concluzionat că pentru o sumă de 330.000 de lei nu s-au găsit şi nu s-au prezentat documente justificative. „Un lucru care ni s-a părut bizar a fost că li s-au cerut documentele, iar conducerea, domnul director Glăvan, fie că nu le are, fie că este în spital – se pare că suferă de o afecţiune –  nu a putut să prezinte documente pentru o sumă de 330.000 de lei“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. „Din primul mandat, am tras semnalul de alarmă asupra acestui domn director Glăvan“, a spus şi consilierul PD-L Ştefan Stoica. Plenul consiliului a acordat un termen de 90 de zile în care conducerea societăţii Pro Plant să justifice banii publici care nu se regăsesc în acte înainte ca aceasta să fuzioneze cu SC LDP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS