12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIustin Covei nu scapă de arest

Iustin Covei nu scapă de arest

În ciuda cererilor de înlocuire a măsurii arestării preventive formulate, Covei şi restul grupului de craioveni, arestaţi în septembrie 2009 pentru infracţiuni cu carduri, nu reuşesc să convingă magistraţii Tribunalului Bucureşti să îi elibereze din arest. Nici la Curtea de Apel Bucureşti, unde au făcut recurs împotriva soluţiilor date de tribunal, nu au avut mai mult noroc.
Pe 17 septembrie, ofiţerii DCCO Bucureşti au ridicat din Craiova 23 de persoane suspectate că ar fi făcut operaţiuni cu carduri clonate. Pe 18 septembrie, pe numele a 14 dintre cei 23 de craioveni, Jean Marin Mihăilă, Florin Nicolae Dirivan, zis Fulgerică, Ionel Călin, zis Nixon, Iustin Covei, Petre Hălănei, Dan Mihai Bîrcă, Marius Francisc Dancă, Tudor Rada, Andrei Sandu, Sergiu Nicuşor Dumitru, Eman Vătămăniţa, Alin Andrei Şoşa, Ionel Trîncă şi Sorin Buruiană, au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Un mandat a fost emis în lipsă, pe numele lui Alin Andrei Şoşa. Anchetatorii au precizat atunci că toate cele 14 persoane s-au constituit în trei grupuri infracţionale, specializate în infracţiuni cu carduri de credit pe teritoriul altor state, cum ar fi Australia, Iordania şi Cipru.
Aceştia sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Pe 10 februarie, s-a judecat la Tribunalul Bucureşti ultima cerere de prelungire a duratei arestării preventive formulate de procurori în cazul celor 14 persoane, iar judecătorii au dispus prelungirea duratei arestării preventive a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile, de pe 14 februarie până pe 15 martie. De asemenea, au fost respinse cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea formulate de Mihăilă şi Dancă, dar şi cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara ale inculpaţilor Călin, Şoşa, Covei şi Hălănei.
Ulterior, pe 12 februarie, Covei a formulat o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, acesta fiind încă pe rolul Tribunalului Bucureşti, cu următorul termen pe 19 martie. La ultimul termen, cel din 26 februarie, instanţa a amânat cauza din lipsă de procedură şi pentru că dosarul de urmărire penală nu fusese trimis de la DIICOT – structura centrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII