8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia mai caută 274 de arme pierdute la Revoluţie

Poliţia mai caută 274 de arme pierdute la Revoluţie

Poliţia mai caută, în prezent, 274 de arme pierdute la Revoluţie, printre care puşti mitralieră, carabine şi pistoale, informează NewsIn.
Potrivit unei statistici a Direcţiei Arme, explozivi şi substanţe periculoase din Poliţia Română, intrată în posesia NewsIn, din inventarul mai multor instituţii ale statului lipseau, după evenimentele din decembrie 1989, nu mai puţin de 1.897 de arme de foc, dintre care au fost recuperate, până în prezent, 1.623. Restul de 274 de arme, dintre care 127 în Bucureşti, sunt căutate în continuare de către poliţişti.
Astfel, oamenii legii încearcă să recupereze un adevărat arsenal, pe lista armelor pierdute la Revoluţie figurând, printre altele, 61 de pistoale Carpaţi, 17 pistoale Makarov, patru pistoale TT, un pistol Stechin, şase pistoale mitralieră, o puşcă mitralieră, 21 de carabine, o puşcă specială cu lunetă, patru pistoale de TIR şi 11 puşti de TIR. Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, spune că o mare parte dintre armele pierdute la Revoluţie au fost distribuite civililor, în decembrie 1989, de către Ministerul Apărării Naţionale pentru a apăra obiective din Bucureşti, împotriva unor posibile atacuri lansate de terorişi. Pe de altă parte, Ministerul Apărării susţine că nu deţine documente din care să reiasă că ar fi dat arme de foc civililor în decembrie 1989.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS