10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Ştiinţa lui Dinel?


Dinel Staicu arbitrează meciul Mititelu – Solomon. Dinel îi face cadou lui Mititelu 100.000 de lei pentru plata datoriei aferente stadionului şi rămânerea echipei la Craiova. În trecere, Staicu aruncă bomba: „Palmaresul Craiovei îmi aparţine!“. „Îl dau în judecată!“, ameninţă Mititelu.

Preşedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu, a aruncat ieri bomba: „Palmaresul Universităţii Craiova îmi aparţine!“.
Fostul patron al „Universităţii“ a afirmat pentru prima dată de când a vândut echipa către actualul finanţator, Adrian Mititelu, că are în proprietate palmaresul clubului alb-albastru. Staicu a spus că este gata să achite datoria de 100.000 de lei a clubului lui Adrian Mititelu către primărie pentru a aplana conflictul acestuia cu Antonie Solomon.
„Am vorbit cu domnul primar şi mă gândesc la posibilitatea asta, să plătesc eu datoriile la stadion. De obicei nu fac cadouri, dar suma nu mi se pare prea mare. O fac pentru a aplana un scandal. Am spus că nu mă mai implic în fotbal, dar măcar atâta lucru pot să fac, pentru că nu vreau să plece echipa din oraş“, a spus Staicu. Discuţia referitoare la datorii este confirmată şi de primar. „Staicu a spus ceva acum câteva zile, când a venit la primărie cu nişte probleme. În discuţie a zis că o să plătească el datoria pe care clubul Universitatea o are în contul contractului de concesiune. Dacă plăteşte Staicu, propun consiliului local prelungirea contractului pentru stadion. Poate să plătească şi soacră-mea, ideea e să recuperăm datoria“, spune Solomon.

Staicu: Palmaresul e al meu!

Dinel Staicu a aruncat ieri pe piaţă altă bombă, afirmând că nu va renunţa niciodată la palmaresul echipei de fotbal: „Chestia aia cu Ceauşescu şi asta cu palmaresul Universităţii Craiova nu le voi da niciodată. Le ţin pentru mine. Abia l-am păcălit pe Neţoiu să-i iau palmaresul, nu îl dau acum ca să se piardă“. Problema palmaresului echipei a mai apărut în cursul anului 2007. La acea dată, Antonie Solomon a lansat ideea că „palmaresul echipei îi aparţine lui Staicu“. În replică, Staicu a dat-o pe glumă. „Dorm cu palmaresul sub pat“, a spus el. Şi iată că problema revine în actualitate. În replică la declaraţiile lui Dinel, Mititelu a avut o reacţie violentă la adresa fostului său mentor şi partener de afaceri. „Staicu mai bine ar plăti celelalte datorii de zeci de miliarde pe care mi le-a lăsat când a vândut clubul. Face declaraţiile astea la mişto. Singurul lui palmares este că a băgat echipa în divizia B. E o jignire ceea ce a spus. Ce, eu nu am bani să plătesc dacă vreau? Dacă vrea să facă pe filantropul, să plătească datoriile pe care mi le-a lăsat. Poate suferă că nu mai este băgat în seamă. Îl dau în judecată dacă mai face declaraţii din astea. Să facă glume cu Ceauşescu. Eu mi-aş pune lacăt la gură dacă aş fi în locul lui. Nu avea el cum să mă facă pe mine. La acte sunt numărul 1. Am simţit de-a lungul timpului că regretă că mi-a vândut echipa. Echipa va juca la Severin, indiferent ce se întâmplă. Eu merg cu procesele în continuare“, a răbufnit Mititelu.

Actele pot clarifica problema

În 2007, la o confruntare similară, Mititelu a prezentat facsimile de pe certificatul OSIM, cu sigla şi culorile clubului, pentru a demonstra că istoria „Universităţii“ îi aparţine. Pentru a clarifica problema, ne-am adresat şefului secţiei de licenţiere din cadrul FRF. „Palmares înseamnă performanţele sportive realizate de-a lungul timpului. Nu sunt jurist de meserie, dar palmaresul nu are legătură cu sigla şi cu culorile clubului. Sunt chestiuni diferite. Categoric nu înseamnă unul şi acelaşi lucru“, a spus Viorel Duru. Acesta ne recomandă opinia lui Alexandru Voinea, expert juridic în cadrul comisiei de licenţe şi arhive a FRF. „De obicei, în contractele de cesiune apăreau şi palmaresul, şi istoricul echipei. Sunt contracte care spun că preiau deoar jucătorii, spre exemplu. Sunt contracte care spun că preiau jucătorii, drepturile federative, şi activul, şi pasivul – adică datorii şi creanţe. Pe vechea legislaţie era posibil. Poate că intenţia a fost de a transmite totul, dar este posibil ca un act să omită menţionarea palmaresului“, a spus Voinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

117 COMENTARII