3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Încep cursurile

Preşcolarii şi elevii din Dolj sunt aşteptaţi astăzi la cursuri. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, autorităţile au decis să suspende ieri cursurile pentru clasele I-VIII şi la grădiniţe iniţial doar la unităţile de învăţământ din judeţ, după care ministrul educaţiei a decis suspendarea cursurilor şi în Craiova.
„Semestrul al doilea a început cu o amânare de o zi. Am hotărât împreună cu domnul prefect suspendarea cursurilor luni (ieri – n.r.) pentru protejarea elevilor, dar şi a profesorilor navetişti, care ar fi fost în situaţia de a nu putea ajunge la şcoală din cauza zăpezii. Duminică, după ora 18.00, domnul ministru ne-a recomandat să suspendăm activitatea şi în unităţile de învăţământ din Craiova. Având în vedere ora târzie la care am primit comunicatul, nu am putut informa toate unităţile de învăţământ craiovene, astfel încât astăzi  (ieri – n.r.) unii au efectuat ore, iar alţii nu“, a precizat Diana Buşoi, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
Conducerea ISJ Dolj a precizat că s-a luat legătura cu toate primăriile din judeţ pentru deszăpezirea drumurilor, astfel încât elevii să poată merge la şcoală începând de astăzi. Din cele menţionate de reprezentanţii ISJ Dolj, există doar câteva localităţi în care există încă probleme din cauza zăpezii. „Şcoala Fratoştiţa are două structuri ce se află în satele vecine. Patru dintre elevii care merg la una din aceste structuri nu pot ajunge la şcoala care este situată pe dealuri. Am fost informată că mai există probleme la structurile şcolilor din Orodel, Pleniţa, Gogoşu şi Botoşeşti. Am primit însă asigurarea că până mâine (ieri – n.r.) toate drumurile vor fi deszăpezite“, a adăugat inspectorul general al ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS