22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a vărsat canalu-n drum!

S-a vărsat canalu-n drum!

Noile reţele de canalizare din Craiova, aflate încă în lucru în zone precum Catargiu, Bucovăţului şi Brestei, sunt pline de dejecţii care refulează în stradă. Locuitorii s-au racordat singuri la sistemul de canalizare, deşi acesta nu funcţionează. Termenul final al lucrărilor este în vara acestui an.

Reprezentanţii firmei care se ocupă de extinderea sistemului de canalizare în Craiova, SC Hidroconstrucţia SA, s-au trezit cu conductele de canal pline cu mizerie în cartierele Catargiu, Brestei şi Bucovăţului. Cum conductele nu sunt racordate la reţeaua de canalizare a oraşului, acestea ţâşnesc în stradă prin gurile de canal. SC Hidroconstrucţia a ajuns să golească toate conductele abia instalate cu vidanja şi din cauza scandalurilor făcute de unii dintre craiovenii care se trezesc că au la poartă o baltă urât mirositoare.
Asemenea situaţii se întâlnesc pe străzile Crângului din Catargiu, Bâlteni din Brestei, Călăraşi, Bucovăţului şi enumerarea poate continua. Aici, unii dintre locuitori nu au mai aşteptat să fie racordaţi la reţeaua de canalizare a oraşului după ce aceasta va fi funcţională. „În anumite zone, unde lucrăm, ne-am trezit cu conductele pline de mizerie. Există cetăţeni care s-au cuplat la reţeaua stradală, dar aceasta nu este finalizată. Este cazul cartierelor Catargiu şi Brestei, iar pe strada Bucovăţului am avut chiar probleme cu locuitorii de etnie romă. Dar dacă oamenii asta înţeleg să facă… Sunt unii proprietari care îşi golesc vechile haznale în canalizarea la care încă se lucrează. Poate că şi lucrările au durat ceva mai mult şi oamenii sunt nerăbdători. Sunt multe cauze. Să sperăm că ne lasă vremea şi de la jumătatea acestei luni vom porni staţia de pompare. Până atunci, golim conductele cu vidanja, acolo unde suntem solicitaţi“, a spus reprezentantul SC Hidroconstrucţia SA, Dumitru Hornoiu, şeful proiectului de reabilitare şi extindere a sistemului de canalizare în Craiova prin programul ISPA.

Strada cu „miresme“ de canal

Locuitorii din Catargiu, de pe strada Crângului, sunt nemulţumiţi, fiindcă trebuie să suporte apa murdară care se revarsă pe stradă şi bălteşte încă din toamna anului trecut în faţa locuinţelor lor. Disperaţi, aceştia au bătut şi la uşa primarului. Dar de aici nu a venit nici o rezolvare. „În dreptul casei cu nr. 32 de pe strada Crângului este capăt de canal realizat de Hidroconstrucţia. Fiind sub nivelul străzii Sadu, refulează de circa o lună în stradă, având un miros greu de suportat. Acum mă întreb şi vă întreb de unde această scurgere pentru că, după anunţurile date de primărie, ştim că această canalizare se dă în folosinţă în cursul acestui an“, a spus Marin Bălăşoiu, localnic din cartierul Catargiu.
Şi dacă nimeni nu le rezolvă problema, oamenii ameninţă că vor merge şi la Garda de Mediu, doar, doar vor găsi pe cineva care să le asculte păsurile, şi să ia şi măsuri.
Referitor la problemele semnalate, Compania de Apă Oltenia nu se poate implica, deoarece nu are încă în administrare reţelele în cauză. „Tronsoanele de canalizare respective constituie extinderi ale reţelei publice de canalizare şi nu au fost încă preluate de Companie. Recepţia finală şi preluarea tronsoanelor de canalizare, inclusiv a staţiilor de pompare a apelor uzate, se vor efectua în luna iunie 2010“, a precizat Mihaela Chiriţescu, şef Birou relaţii cu publicul din cadrul Companiei de Apă Oltenia. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII