13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMembrii clanului Bercea au fugit din spital

Membrii clanului Bercea au fugit din spital

Membrii clanului Bercea, internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Caracal, au fugit din spital. Este vorba de cei cinci pacienţi din Drăgăneşti-Olt internaţi la spital după ce au intrat în contact cu bunicul lor, Vasile Anghel, de 36 de ani, bolnav de gripă porcină.  Potrivit informaţiilor din cadrul Spitalului Municipal Caracal, pacienţii din Drăgăneşti-Olt au părăsit spitalul fără să anunţe medicii.
„Vineri nu au mai fost găsiţi în saloane. Au părăsit spitalul fără să anunţe vreun medic. Au fost iritaţi pentru că numele lor a apărut în presa locală“, a explicat medicul de gardă Cristina Diaconu, din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Caracal. Vasile Anghel, de 36 de ani, din Drăgăneşti-Olt, a fost internat între 9 şi 16 ianuarie la spital în Craiova. Potrivit Gabrielei Gogiu, asistentă în cadrul Biroului Epidemiologic la DSP Olt, infectarea cu virusul pandemic în cazul bărbatului mai sus-menţionat a fost confirmată pe 13 ianuarie.
La câteva zile după ce Vasile Anghel a fost externat şi a venit acasă, nepoţii acestuia au început să se simtă rău. Unii dintre ei s-au prezentat pe 19 ianuarie la Spitalul Municipal Caracal. Prezentau febră, rinoree, tuse seacă, cefalee, simptome caracteristice noului virus gripal. Îmbolnăvirea cu AH1N1 a fost confirmată pe criterii clinice şi link epidemiologic, având în vedere faptul că au luat contact cu bunicul.  G. A., de opt ani, M. A, de cinci ani, O. A, de 13 ani, F.A., de 11 ani, şi C. A, de şase ani, sunt cei cinci membri ai familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondialu, care au ajuns la spital din cauza gripei noi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII