22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMacovei a lansat declaraţia anticorupţie

Macovei a lansat declaraţia anticorupţie

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat ieri, în Parlamentul European, o declaraţie anticorupţie cu privire la măsurile Uniunii Europene pentru combaterea fenomenului. Dacă va fi adoptată, aceasta va reprezenta un instrument concret al PE pentru aplicarea măsurilor din domeniu.
„Începând de astăzi, Declaraţia anticorupţie cu privire la măsurile Uniunii Europene pentru combaterea corupţiei este lansată pentru semnare de către membrii Parlamentului European. Dacă jumătate plus unu dintre eurodeputaţi (378) semnează până la 22 aprilie, declaraţia va constitui poziţia oficială a Parlamentului European în domeniul anticorupţiei“, se arată într-un comunicat al europarlamentarului Monica Macovei.
Declaraţia a fost iniţiată de Monica Macovei, din partea grupului Popular European, şi este cosemnată de patru eurodeputaţi din alte grupuri politice din Parlamentul European: Simon Busuttil (PPE, Malta), Luigi de Magistris (grupul Liberal/ALDE, Italia), Ana Gomez (grupul Socialist/S&D, Portugalia) şi Bart Staes (grupul Verzilor, Belgia).
Europarlamentarul român a declarat cu ocazia acestui demers: „Parlamentul European trebuie să adopte o poziţie fermă împotriva corupţiei, pentru că aceasta priveşte utilizarea banilor cetăţenilor plătitori de taxe din Uniunea Europeană, o problemă de care sunt îngrijoraţi 78% dintre cetăţenii UE“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII