18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul îi iartă pe medici de vaccin

Ministerul îi iartă pe medici de vaccin

Cadrele medicale doljene pot respira uşurate. Ministerul Sănătăţii nu le mai obligă să se vaccineze, însă le atrage atenţia că dacă nu o fac dau dovadă de iresponsabilitate. „În unităţile sanitare, personalul de specialitate trebuie să dea dovadă de responsabilitate în realizarea campaniei de vaccinare. Nu se mai aplică sancţiunea privind limitarea accesului la patul bolnavului“, se arată într-o nouă adresă a Ministerului Sănătăţii transmisă vineri tuturor direcţiilor de sănătate publică din ţară.  
Cât despre medicii de familie, aceştia au dreptul să refuze să se vaccineze, dar, în acelaşi timp, nici nu vor fi traşi la răspundere dacă nu respectă obligaţia de a efectua imunizarea populaţiei.
„Medicii de familie au obligaţia să vaccineze împotriva gripei pandemice, această activitate reprezentând o prioritate în această perioadă. Nerespectarea acestei obligaţii nu va duce la desfacerea contractului de casele de asigurări“, se mai arată în document.
În adresa Ministerului Sănătăţii, semnată de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, se face referire şi la campania de vaccinare în şcoli. Aceasta va începe în luna februarie şi se va face doar cu acordul scris al părintelui sau tutorelui legal al elevului.
Între timp, tot mai puţine cazuri de gripă nouă sunt depistate în judeţul Dolj. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, care spun că numărul cazurilor depistate este sub două pe zi.
„Sunt zile în care nu sunt depistate îmbolnăviri şi, cel mai important, nu au mai fost identificate cazuri în colectivităţile şcolare“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Până acum, în judeţul Dolj s-au înregistrat 325 de cazuri de gripă nouă, dintre care 280 au fost declarate vindecate. Dintre cazurile depistate, trei au apărut la cadre medicale, iar două s-au soldat cu deces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII