10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel ofertează Ford cu terenuri în Craiova

Dinel ofertează Ford cu terenuri în Craiova

SIF Oltenia vinde la licitaţie două societăţi care deţin terenuri pe platforma industrială Electroputere. Dinel Staicu susţine că a trimis oferte Ford şi furnizorilor săi, precum şi unor oameni de afaceri locali. Doi mari retaileri în domeniul alimentar ar fi interesaţi de ofertă.

După ce anul trecut a încasat circa 18 milioane de euro de la Ford pentru participaţia deţinută la Automobile Craiova SA (ACSA), SIF Oltenia este decisă să scoată din nou bani din buzunarul americanilor.
Societatea de investiţii financiare scoate la vânzare două firme care funcţionează pe platforma industrială de lângă Electroputere Craiova, care deţin în proprietate câteva zeci de mii de metri pătraţi de teren în această zonă. Preşedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu, spune că a trimis oferte mai multor investitori potenţial interesaţi de terenuri. „Am cumpărat activele respective în urmă cu câţiva ani, de la un lichidator. Acum vrem să le vindem în profit, pentru că am investit şi ceva bănuţi acolo. Din calculele noastre, reiese un preţ de circa 200 euro/mp, dar aici sunt incluse şi construcţiile, şi utilajele care se află pe platformă. Am făcut oferte către furnizorii Ford, către Ford, Arabesque (care are un magazin în zonă – n.r.) şi societăţii patronate de Cornel Panait (Briari’s, dealer Iveco – n.r.)“, a precizat Dinel Staicu. SIF Oltenia şi Voltalim SA scot la vânzare, pe 25 ianuarie, Secora SIF SA – o firmă care are ca domeniu principal de activitate pardosirea şi placarea pereţilor. Pachetul majoritar de acţiuni (95%) este deţinut de Voltalim SA, firmă aflată în proprietatea SIF Oltenia, iar SIF deţine şi ea în nume propriu 5% din acţiuni. Oferta licitaţiei porneşte de la 2,34 milioane de euro, adică 12,06 lei/acţiune.  Teodor Buzatu, membru în CA al SIF Oltenia, afirmă că oferta va fi conexată cu cea de la Lemcor SA – firmă cu un capital social de 6,9 milioane de lei (1,67 milioane de euro). Potrivit acestuia, de ofertă sunt interesaţi şi doi „foarte mari“ retaileri din domeniul alimentar. Decora şi Lemcor, firmele scoase la vânzare, au fost înfiinţate după ce SIF Oltenia a cumpărat activele de la lichidatorul defunctei Cora Invest Group, firmă de construcţii patronată de omul de afaceri Constantin Robu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII