11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Popa, în arest prelungit

Nicolae Popa, în arest prelungit

Ministerul Justiţiei (M.J.) din partea autorităţilor indoneziene precizează că nu a primit solicitări pentru transmiterea unor informaţii suplimentare în cazul lui Nicolae Popa, cererea de extrădare a fostului director Gelsor fiind transmisă pe 9 decembrie, împreună cu documentele necesare.
Cererea de extrădare din Republica Indonezia în România a cetăţeanului Nicolae Popa, arestat provizoriu pe 2 decembrie 2009, a fost transmisă, împreună cu documentele în susţinerea acesteia, Ambasadei României la Jakarta, pe 9 decembrie 2009, şi înaintată autorităţilor competente din Indonezia, se arată într-un comunicat al MJ.
Cu privire la cazul lui Nicolae Popa, Ministerul Justiţiei precizează că autorităţile indoneziene au informat misiunea diplomatică a României la Jakarta că solicitarea de extrădare transmisă de autorităţile române în cazul Nicolae Popa îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia indoneziană. Totodată, Ministerul indonezian al Justiţiei şi Drepturilor Omului a precizat că mandatul de arestare provizorie în vederea extrădării emis pe numele lui Nicolae Popa a  fost prelungit.
Decizia privind extrădarea lui Nicolae Popa va fi luată de autorităţile indoneziene şi comunicată părţii române, susţine MJ.  
Extrădarea a fost solicitată în vederea punerii în executare a pedepsei închisorii de 15 ani aplicată lui Nicolae Popa pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi delapidare.
Poliţia română nu a primit nici o comunicare oficială din partea autorităţilor din Indonezia în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa, a declarat ieri chesorul Petre Tobă, în cadrul unei conferinţe de presă.
De asemenea, surse oficiale au declarat pentru NewsIn că Ministerul Public a trimis toate actele necesare autorităţilor din Indonezia în cazul lui Nicolae Popa.
Nicolae Popa, condamnat pentru fraudă în România şi arestat la Jakarta pe 2 decembrie, va fi extrădat, a anunţat duminică poliţia indoneziană, precizând că a notificat ambasada română în acest sens şi este în aşteaptarea unor informaţii de la Ministerul Justiţiei.
Potrivit cotidianului indonezian Jakarta Globe – care îl numeşte pe Nicolae Popa „un Bernie Madoff“ al României, reamintind că a înşelat peste 100.000 de oameni – românul este deţinut în prezent la sediul Poliţiei naţionale din Jakarta Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII