12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolo: România a învins Spania în preliminariile Ligii Mondiale

Polo: România a învins Spania în preliminariile Ligii Mondiale

Echipa naţională de polo a României a dispus, marţi, la Oradea, scor 9-7, de vicecampioana mondială Spania, în prima etapă a Grupei a 3-a din preliminariile Ligii Mondiale din 2010, informează NewsIn.
Golurile elevilor lui Istvan Kovacs au fost reuşite de Andrei Iosep (3), Cosmin Radu (2), Nicolae Diaconu (2), Tiberiu Negrean (1) şi Ramiro Georgescu (1).
Tricolorii au câştigat primele trei reprize, scor 2-1, 3-1 şi 2-1, iar înaintea ultimei runde conduceau cu 7-3. Ibericii au revenit însă şi cu doar trei minute înainte de final s-au apropiat la un singur gol, dar România a revenit chiar pe final, când Nicolae Diaconu a marcat şi a reuşit să asigure liniştea tricolorilor.
Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului internaţional Ramses Juravle, decedat luni noapte, cu două zile înainte să împlinească 33 de ani. Component al echipei naţionalei timp de peste 8 ani, Juravle a fost diagnosticat anul trecut cu tumoare pe creier şi a decedat în Spania, acolo unde se stabilise.
România face parte din Grupa a 3-a de calificare la Liga Mondială din 2010, alături de campioana mondială Serbia, vicecampioana mondială Spania şi Turcia. Următorul meci al tricolorilor se va disputa la 8 decembrie, tot la Oradea, în compania sârbilor.
Turneul final al Ligii Mondiale se va disputa în perioada 12-18 iulie 2010, însă locul nu a fost încă stabilit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS