12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia trage cu ochiul digital

Poliţia trage cu ochiul digital

Poliţiştii craioveni au din această toamnă un aliat împotriva şoferilor nedisciplinaţi: sistemul de monitorizare video din centrul Craiovei şi de pe bulevardul Dacia-Decebal. În premieră, Biroul Rutier a solicitat deja oficial imagini dispeceratului UTI, firma care asigură monitorizarea video, în cazul unui eveniment rutier din zona centrală.
„Au fost cerute, într-adevăr, imagini, nu ştiu încă dacă ne-au şi fost trimise până acum. Aceste imagini pot fi utilizate ca probă, sistemul de monitorizare fiind omologat. În ele se observă inclusiv numărul maşinilor implicate în accidente sau ai căror şoferi încalcă regulile de circulaţie“, a spus subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova. „Sistemele noastre de monitorizare sunt omologate, ca atare orice imagine solicitată oficial de poliţie şi transmisă, tot oficial, ca răspuns de serviciul de monitorizare poate fi folosită“, a spus directorul UTI Internaţional, Cristian Ignat. Altă utilitate a sistemului de monitorizare constă în posibilitatea de alertă a poliţiei în situaţia în care în trafic apar blocaje cauzate de şoferii care parchează neregulamentar pe mari artere, cum ar fi bulevardul Dacia-Decebal. „Sistemul funcţionează de circa două luni pe bulevardul Dacia-Decebal. În legătură cu fluidizarea circulaţiei pe acest bulevard, se observă uşor în dispecerat că staţionarea neregulamentară este principala cauză a îngreunării traficului. Datele înregistrate sunt puse la dispoziţia administratorului drumului şi a poliţiei pentru a fi luate măsuri. Abia apoi se va putea discuta de unda verde“, a mai arătat Cristian Ignat.

Supraveghere urbană

Potrivit directorului UTI Internaţional, o zonă întinsă a cartierelor traversate de Rocadă este străbătută de fibră optică, astfel că eventuala implementare a unui sistem de monitorizare video urban va fi mult mai uşor de materializat. „În acest perimetru există infrastructura. Practic, nu ar mai fi decât de montat şi racordat camere video în punctele pe care primăria ar dori să le monitorizeze video – pieţe, intersecţii etc. – pe traseul fibrei optice conectate deja în dispecerat“, a spus Cristian Ignat.

Radar pe Rocadă

Tot în premieră, în Craiova a fost montat şi un radar fix omologat, cu sistem de înregistrare video, pe Rocadă, în zona Electroputere.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII