17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞase, vine Georgescu!

Şase, vine Georgescu!

Se anunţă vremuri grele pentru directorii coordonatori pesedişti ai instituţiilor deconcentrate de la nivelul Doljului. Noul prefect, Eugen Georgescu, a dat de înţeles că, în perioada următoare, aceştia vor fi controlaţi pentru activitatea depusă până în prezent.

Noul prefect de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat vineri că soarta directorilor serviciilor deconcentrate din judeţ nu a fost încă decisă. „Nu pot să iau eu o decizie singur. Nu am o listă în buzunar cu numele celor propuşi. Directorii coordonatori sunt numiţi de la centru. În cadrul examenului pe care l-au dat s-au angajat la obiective şi performanţe care trebuie verificate din trei în trei luni. Am primit nişte telefoane din care am înţeles că unii vor să-şi dea demisia, alţii nu, dar nu ştiu absolut nimic despre eliberarea lor din funcţie sau despre vreo propunere. În mod normal, voi avea o discuţie cu fiecare să văd cum înţelege să-şi facă treaba, dacă se conformează. Programul de guvernare a rămas acelaşi, doar ordinea şi abordarea problemelor va fi altfel“, a spus Georgescu. Prefectul a spus că, dacă se va lua decizia numirii unor noi persoane, va fi şi el consultat. Georgescu a precizat că îi înţelege pe directorii ameninţaţi cu demiterea. „Eu sunt pentru profesionalizare. Am păţit-o şi eu în viaţă. Am trecut prin atâtea, încât îi înţeleg pe toţi. Şi uite, acum am ajuns aici, când nu-mi mai doream“.

A jucat teatru

Georgescu a recunoscut că ştia încă de luni de nominalizarea sa pentru funcţia de prefect şi că retragerea din concurs a fost doar teatru. Vinerea trecută, când era subprefect, Georgescu declara că i s-a cerut de către conducerea filialei judeţene a PD-L să se retragă din concursul pentru funcţia de prefect pentru a nu „învolbura apele mai rău în coaliţie“. Ieri, a recunoscut că a fost doar o stratagemă. „Mai ştiu şi eu să joc teatru. Ştiam de luni că voi fi prefect. Când m-au chemat la Bucureşti, m-am întâlnit cu Fifor (Mihai Fifor, secretar de stat în MAI – n.r.) şi i-am spus că, la ora 11.00, domnul Boc va ieşi şi-l va demite pe Nica. De aceea nu mă interesa ce face prefectul la examen“, a spus Georgescu. În ceea ce priveşte relaţia cu preşedintele CJ Dolj, pesedistul Ion Prioteasa, acesta a spus că se vor întâlni pentru a stabili un „modus vivendi“. „Amândoi conducem acelaşi judeţ“, a concluzionat actualul prefect.

Noi nu demisionăm!

Directorii pesedişti de la deconcentratele din judeţ au declarat la unison că nici nu le trece prin cap să demisioneze de bună voie, fără să le ceară partidul acest lucru. „Nu-mi dau demisia. De ce să o fac?“, s-a întrebat Petrică Dumitrescu, directorul coordonator al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului. „Nu mi-a zis nimeni să-mi dau demisia. Dacă e cazul, ne-o dăm, dar nu m-am gândit la asta. Sunt director de 20 de ani, nu m-a pus nici un partid director. Cred că şi în PD-L sunt tot oameni şi, dacă vor să facă ceva bun…“, a spus Constantin Cucu, directorul coordonator al Direcţiei pentru Agricultură Dolj. „De ce trebuie să demisionăm? O să contest demiterea. La mine nu au ce să găsească la control“, a spus Sorin Iordache, directorul coordonator al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. „Nu-mi dau demisia decât dacă îmi cere partidul. Dacă nu aş face-o, atunci aş rămâne fără sprijin politic. Nu demisionez, pentru că am mai făcut-o o dată“, a spus şi Marin Forţan, directorul coordonator al Casei Judeţene de Pensii.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

54 COMENTARII