10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiviu Andrei a fost instalat prefect de Gorj

Liviu Andrei a fost instalat prefect de Gorj

Ex-pedelistul Liviu Andrei este noul prefect interimar al judeţului Gorj. Numirea acestuia în funcţie a fost făcută prin hotărâre de guvern. Tot prin hotărâre de guvern a fost eliberat din funcţie prefectul Ion Florescu (ex-PSD). Liviu Andrei, profesor de sport, a fost prim-vicepreşedinte al PD-L Gorj şi a ocupat o perioadă şi postul de inspector şcolar general. Instalarea lui Liviu Andrei în fruntea Prefecturii Gorj a avut loc vineri, la evenimentul găzduit de Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, fiind prezent şi secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii, Maria Moţa. Proaspătul prefect de Gorj a declarat că va face demersurile necesare pentru a-i schimba pe directorii pesedişti de la instituţiile deconcentrate.
„Când eram subprefect, mai puteam sta în umbra prefectului pentru că nu eram eu numărul unu în instituţie, dar acum responsabilitatea este extrem de mare şi vă asigur că voi face faţă exigenţelor funcţiei aşa cum am făcut şi în celelalte posturi publice pe care le-am ocupat de-a lungul anilor. Primul lucru pe care îl voi face va fi să fac demersurile legale pentru a schimba actuala conducere de la Inspectoratul Şcolar Gorj. Am condus acea instituţie, o cunosc foarte bine şi ştiu că acolo se impun primele schimbări. Veţi vedea că instituţiile publice din judeţ vor avea şefi noi în scurt timp, şefi care vor proveni din partidul care se află acum la putere şi care astfel îşi asumă integral actul de guvernare“, a declarat Liviu Andrei, noul prefect de Gorj.

Probleme la DNA

Liviu Andrei a fost acuzat că, în perioada în care a îndeplinit funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, firme conduse de pedelişti au câştigat pe bandă rulantă lucrări de reabilitate a şcolilor. De altfel, Liviu Andrei a fost mâna dreaptă a lui Ionel Manţog, cât timp acesta a deţinut funcţia de preşedinte al PD-L Gorj, actualul prefect fiind la vremea respectivă prim-vicepreşedinte. Tot în perioada în care a fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Liviu Andrei mai este acuzat că a gestionat în mod necorespunzător, în calitate de coordonator, un proiect PHARE, în valoare de 577.680 de euro, intitulat „Împreună vom reuşi“.
Proiectul respectiv era destinat elevilor romi şi, în general, copiilor nevoiaşi şi viza amenajarea de spaţii şi pregătirea a 180 de cadre didactice. În urmă cu un an, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a început o anchetă, însă poliţiştii şi-au declinat competenţa în favoarea procurorilor anticorupţie. În prezent, dosarul se află în cercetare la Direcţia Naţională Anticorupţie, anchetatorii verificând modul în care au fost cheltuite fondurile europene. Liviu Andrei a susţinut că anchetarea sa este o comandă politică.

Mergea pleacă de la ISJ

Cel care i-a lăsat scaunul liber lui Liviu Andrei, fostul prefect de Gorj, Ion Florescu, a declarat că nu plânge după funcţie, cu toate că susţinuse concursul pentru a fi numit prefect „cu acte în regulă“, fiind în aşteptarea notelor. De altfel, Ion Florescu, fost parlamentar de Gorj, este în prezent pensionar şi nu duce grija unui loc de muncă, urmând să ocupe cel mai probabil un post de inspector guvernamental. Primul vizat de schimbarea anunţată de Liviu Andrei, respectiv Nicolae Mergea, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că va pleca de la conducerea instituţiei fără scandal, întrucât ştie că a fost numit politic în funcţie.
„Voi avea timp să îmi încarc bateriile pentru perioada de guvernare de după 6 decembrie. Am schimbat doar 6% din directori, şi nu pe criterii politice. Eu sper ca de la centru să ni se dea această eliberare pentru că asta consider că va fi, o eliberare până pe 6 decembrie. Să nu-şi facă probleme cei de la PD-L, pentru că voi pleca“, a menţionat Nicolae Mergea, acuzat de către democrat-liberali că a schimbat directorii de şcoli susţinuţi de PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS