6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii de familie sabotează programul Ministerului Sănătăţii

Medicii de familie sabotează programul Ministerului Sănătăţii

Medicii de familie au refuzat să fie incluşi în programul de depistare a cancerului de col uterin, nemulţumiţi de fondurile alocate. Ei susţin că Ministerul Sănătăţii le-a oferit 5 lei pentru fiecare pacientă consultată, în timp ce ginecologii vor primi 150 de lei.

În judeţul Dolj, doar 16 medici de familie din 408 şi-au depus dosarele pentru a oferi servicii medicale în cadrul subprogramului de screening (examinarea în vederea descoperirii precoce) pentru cancerul de col uterin. Situaţia este similară cu restul ţării, motiv pentru care Unitatea Naţională de implementare a subprogramului a hotărât prelungirea termenului de depunere a dosarelor peste termenul-limită de 28 septembrie 2009, până la o dată neprecizată.
Medicii de familie doljeni susţin însă că prelungirea termenului de depunere a dosarelor nu îi va convinge să participe la program. Ei sunt nemulţumiţi de sumele derizorii pe care le vor primi pentru acest program, dar şi de faptul că Ministerul Sănătăţii ar dori să-i folosească în acest subprogram pe post de „poştaşi“. Mai multe amănunte în Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS