10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţişti, jandarmi, pompieri - în concediu fără plată

Poliţişti, jandarmi, pompieri – în concediu fără plată

Ministrul de interne, Dan Nica, a anunţat în videoconferinţa de luni că măsura trimiterii bugetarilor în concedii fără plată se va aplica inclusiv poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor.
Luni a avut loc o videoconferinţă a conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor cu şefii tuturor inspectoratelor judeţene de poliţie, jandarmerie şi situaţii de urgenţă din întreaga ţară. Cu această ocazie, a fost luată în discuţie şi chestiunea trimiterii bugetarilor în concedii neplătite. Potrivit unor surse din rândul participanţilor la această întâlnire, ministrul a confirmat că măsura se va aplica inclusiv cadrelor din poliţia naţională, poliţia de frontieră, jandarmerie, pompieri şi protecţie civilă, nu doar celor din administraţie.
Discuţia din videoconferinţă a vizat repartizarea celor zece zile de concedii fără plată, astfel încât ele să fie efectuate până la sfârşitul lunii noiembrie. Una dintre opinii a fost ca, pentru a nu se simţi prea tare la salarii, să se ia trei zile de concediu fără plată încă din această lună, alte trei în octombrie, iar celelalte patru zile, în noiembrie. Altă opinie ia în considerare faptul că e deja prea târziu ca să se ia concediu fără plată luna aceasta, astfel încât cele zece zile vor fi împărţite în mod egal în lunile octombrie şi noiembrie, ceea ce, practic, va însemna o diminuare cu aproape un sfert a salariilor primite de poliţişti, jandarmi şi pompieri pe cele două luni.
Până la urmă, s-a stabilit ca modalitatea de repartizare a celor zece zile de concediu fără plată să fie stabilită în următoarele zile de fiecare structură (poliţie, jandarmerie, situaţii de urgenţă). Se pare că varianta adoptată de toate aceste instituţii va fi cea a concediului fără plată în două tranşe, nu în trei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII