10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomii din Olt vor să iasă în stradă

Romii din Olt vor să iasă în stradă

Romii din judeţul Olt vor să manifeste în stradă împotriva atitudinii discriminatorii cu care consideră că sunt trataţi de reprezentanţi ai autorităţilor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Creştin al Romilor Olt, Ilie Neacşu, a spus că a trimis deja o petiţie şi la Consiliul Europei, în care informează despre actele discriminatorii la care sunt supuşi romii din Slatina, Caracal, dar şi din alte localităţi ale judeţului. Ilie Neacşu a adăugat că, atunci când vor fi organizate proteste în stradă, va fi vorba de manifestări autorizate şi nu de unele necontrolate.
Acesta a menţionat că, din informaţiile pe care le deţine, şi conflictul în care au fost implicaţi romii din Caracal a pornit tot de la supărarea acestora că sunt discriminaţi şi nu sunt lăsaţi să intre în baruri şi discoteci de o firmă de pază condusă de Remus Rădoi. Neacşu dezaprobă faptul că persoanele din etnie s-au manifestat violent la Caracal, dar consideră că şi acest lucru este tot din vina autorităţilor, care nu au luat măsuri de stopare la timp.
El a explicat că organizaţiile de romi vor face o anchetă proprie în cazul de la Caracal şi consideră că arestarea a şase romi acuzaţi că au încercat să agreseze forţele de ordine este o măsură radicală, luată din cauza mediatizării cazului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII