20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElpreco disponibilizează 203 angajaţi

Elpreco disponibilizează 203 angajaţi

În plin sezon al construcţiilor, compania producătoare de prefabricate – Elpreco SA – va da afară 27% din angajaţi. Începând cu 10 septembrie, 203 salariaţi de la Elpreco vor fi trimişi acasă. Viitorilor disponibilizaţi li se povesteşte deja cum e să fii şomer.

Criza loveşte puternic în domeniul materialelor de construcţii. Compania producătoare de prefabricate, Elpreco SA, disponibilizează începând cu 10 septembrie 2009 o parte din personal: 27% din numărul total de angajaţi. Societatea are 750 de angajaţi în prezent. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj a arătat că este vorba despre 203 persoane, care de ieri beneficiază de servicii de preconcediere. „Ei ne-au anunţat că vor disponibiliza 203 persoane, începând cu 10 septembrie, şi au solicitat la noi servicii de preconcediere. Astăzi (ieri – n.r.), un reprezentant al AJOFM merge la Elpreco pentru a le explica oamenilor Legea şomajului, ce prevede aceasta etc.“, a precizat, pentru GdS, Daniela Barbu, directoare coordonatoare a AJOFM.

Elpreco a confirmat că are probleme

Firma producătoare de prefabricate a menţionat că restrângerea activităţii vizează toate „compartimentele funcţionale ale companiei“. „Reducerile de personal vizează aproximativ 200 de angajaţi, iar acest proces se va desfăşura într-o singură etapă, la mijlocul lunii septembrie. Astfel de conjuncturi au fost prevăzute de conducerea companiei prin plăţi compensatorii în cuantumul a 20 de salarii conform contractului colectiv de muncă“, a spus directorul societăţii, Dan Căprioară. Situaţia dificilă din domeniul construcţiilor a determinat fabrica de la Craiova să nu-şi mai poată pune în aplicare planurile. „Din nefericire, planurile au fost amânate din cauza evoluţiei nefavorabile a pieţei materialelor de construcţii şi implicit a reducerii cererii de materiale de construcţii, alături de blocajul financiar existent la nivel naţional, în termeni de creditare şi de capital de lucru“, a mai spus Dan Căprioară. Elpreco livrează prefabricate în toată ţara. Compania consideră că va trece totuşi cu bine peste criză, în ciuda faptului că operează reduceri de personal: „Datorită reţelei proprii de peste 200 de parteneri naţionali, perioada de turbulenţe economico-financiare traversată cu siguranţă nu va avea repercusiuni prea grave“. Potrivit Registrului Comerţului, acţionari la Elpreco sunt două firme olandeze: CRH Products & Distribution Eastern Europe BV, care deţine 94,99% din acţiunile Elpreco, restul fiind deţinute de CRH Europe Holding BV.  

Afaceri mari în 2008, scădere în 2009

Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice, conform bilanţului depus de Elpreco, pe anul 2008, compania a avut o cifră de afaceri de 150 de milioane de lei, în creştere cu 24 de milioane de lei faţă de anul 2007. Profitul net al Elpreco pe anul trecut a fost de 3,8 milioane de lei. În 2009, afacerile companiei s-au diminuat, după cum a confirmat conducerea, amintind în acest sens reducerea cererii de materiale de construcţii pe anul în curs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU