5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimărie sub cerul liber

Primărie sub cerul liber

Cetăţenii din Topleţ se pot considera norocoşi întrucât observă foarte uşor dacă primarul munceşte sau trage chiulul. De două săptămâni, primăria nu mai are sediu, iar edilul-şef are biroul în aer liber.

Vechea clădire a Primăriei Topleţ a fost revendicată de un român stabilit în Germania, căruia instanţa i-a dat câştig de cauză.
„Încă de anul trecut ştiam că riscăm să rămânem fără sediu. Proprietarul a revendicat casa şi a câştigat în instanţă. Am încercat să găsim altă clădire, dar nu am reuşit, aşa că acum administraţia locală şi Poliţia din Topleţ sunt sub cerul liber. Era o ruşine să spui că această clădire veche, o ruină, este un sediu de primărie. Nu am primit nici un ajutor ca să facem una nouă, deşi se ştia de ceva timp că imobilul va fi revendicat“, a spus primarul comunei Topleţ, Ilie Haşcă.

„Ca la noi, la nimeni“

Oamenii care au nevoie de un act de la primărie sau de o semnătură fac cale întoarsă de la biroul mobil al edilului, acesta neputând soluţiona cererile lor.
„Am venit la domnul primar să iau un act şi mi-a zis că nu se poate pentru că are biroul în aer liber. Este de râsul lumii! Ca la noi, la nimeni. Cum să stea cu toate actele şi arhivele localităţii afară?“, se întrebau oamenii.
Reprezentanţii Primăriei Topleţ au început construirea altui sediu atunci când au aflat că instanţa îi va da afară, dar lucrarea este departe de a fi finalizată, motiv pentru care gospodarul-şef al localităţii stă de la 8.00 la 16.00 la biroul său mobil de pe marginea drumului. „Suntem într-o situaţie delicată şi penibilă. Cine a mai văzut primărie în aer liber? De o săptămână am fost evacuaţi şi stăm afară. Am mai dus din acte şi din birouri pe la şcoală, pe la căminul cultural. Ne vede toată lumea, unii mai şi râd de noi, dar asta e. Când vine căldura, mă bag la umbră, când o să plouă, îmi voi pune umbrelă, iar când o să fie frig, mă voi îmbrăca mai gros“, a mai spus edilul din Topleţ, Ilie Haşcă. Dacă unii localnici sunt nedumeriţi de situaţia creată, alţii spun că este bine că îl pot găsi pe primar oricând au nevoie. „Este foarte bine că stă afară, aşa îl putem şi noi vedea în fiecare zi. Şi ce dacă stă afară, că e cald, e frumos, aşa e cel mai bine“, a spus o bătrână din Topleţ. Dacă nu se va găsi o rezolvare, funcţionarii Primăriei Topleţ vor intra în grevă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU