11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrum de asfalt, cinstit cu o bericioaică

Drum de asfalt, cinstit cu o bericioaică

Doljenii din satul Domnul Tudor au oficial motiv de sărbătoare: ieri s-a făcut recepţia drumului care face legătura cu comuna Izvoare.

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a plătit 3,7 milioane de lei pentru asfaltarea a patru kilometri de drum judeţean între satul Domnul Tudor şi comuna Izvoare, din care acesta face parte, reuşind astfel să lege cele două localităţi cu drumul naţional Craiova – Calafat. „E vorba de finalizarea unei investiţii a CJ finanţată din creditul de anul trecut. Practic, cu aducţiunea de apă şi două drumuri – primul de la Galicea Mare până aproape de comuna Izvoare, de 35 de miliarde de lei vechi – şi acesta, de peste 30 de miliarde, investim în această zonă peste 88 de miliarde“, a explicat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, venit la faţa locului să oficieze ceremonia de recepţie a lucrării. Ieri-dimineaţă, lângă biserica din satul Domnul Tudor, la răscruce, 25-30 de săteni şi reprezentanţii primăriei în frunte cu edilul-şef Constantin Albu aşteptau răbdători la umbră sosirea oficialităţilor de la Craiova.

Mană pentru comună

Coborât din maşină în mijlocul oamenilor, după modelul din Capitală, preşedintele CJ a concluzionat de la început:, „V-am adus la lumină cu drumul acesta!“. Momentul de bucurie a fost întrerupt de cârcotaşul satului, care, deşi tras de mânecă de altcineva din mulţime, a ţinut să îşi exprime o doleanţă: „Da’ podurile când le faceţi, dom’ preşedinte?“. Nemulţumit de răspunsul puţin ironic pe care l-a primit, Lucian Vasiluţă a reluat: „Consideraţi că am spus ceva greşit cu treaba asta?“. Nu a terminat bine de pus întrebarea că a şi schimbat direcţia către un consătean: „De ce să tac, mă?!“. Interpelarea nu a avut nici o urmare. În faţa camerelor video, primarul comunei a explicat binefacerea pe care o reprezintă acest drum judeţean asfaltat pentru comuna pe care o conduce. „Cetăţenii care erau plecaţi din localitate au început să vină înapoi, să caute depozite, spaţii pentru farmacii, să îşi renoveze case. Anul acesta s-a făcut chiar şi o vilă în comună“, a declarat Constantin Albu.

Bere de la preşedinte

Festivitatea s-a mutat în centrul comunei Izvoare, în faţa clădirii primăriei şi a căminului cultural, unde Ion Prioteasa a tăiat panglica. „Aici, în sat, mi-a spus cineva (Lucian Vasiluţă – n.r.) că trebuia să mai punem nişte tuburi de beton la intrarea în curte şi avea dreptate omul, aşa era. O să facem un efort“, a spus Prioteasa. Ca evenimentul atât de important pentru comună să fie marcat corespunzător şi cu ocazia zilei de Sfântul Ilie şi a Zilei Drumarilor, preşedintele CJ a scos 300 de lei din buzunar, rugând pe cineva să cumpere bere pentru a cinsti întreaga adunare obştească. Sătenii au preferat licoarea gratuită în locul apei minerale deja caldă, adusă de primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII