21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal pe vacanţele la Costineşti

Scandal pe vacanţele la Costineşti

150 de copii din Dolj vor merge gratuit anul acesta în tabără pe litoral. Biletele de vacanţă au încins spiritele între Primăria Filiaşi şi Direcţia pentru Tineret Dolj. Nimeni nu verifică dacă locurile de vacanţă sunt acordate corect.

Scandal pe locurile sociale de tabără la mare. Primarul localităţii Filiaşi, Nicolae Stăncioi, a sesizat în urmă cu două zile redacţia GdS că Direcţia pentru Tineret (DT) Dolj a refuzat trimiterea în tabără a 16 copii din oraş şi localităţile limitrofe, în locul lor urmând să intre pe listă oameni propuşi de organizaţia locală a PSD. Reclamaţia era legată de faptul că actualul director al DT, Andy Dunoiu, a fost propus în funcţie de social-democraţi.
„Ni s-a spus că s-au alocat 16 locuri pentru elevi şi două pentru cadrele didactice. Am trimis documentaţia şi adresele către centrul de cazare din Costineşti şi după aia ni s-a spus că nu ne mai ducem că se duc alţii. Care au peste 25 de ani. Îi ştiu nominal, că au venit la mine cu tabelul să-l semnez eu şi nu l-am semnat. Sunt oamenii de campanie electorală ai PSD“, a spus Nicolae Stăncioi. În cele din urmă, copiii au plecat spre litoral în noaptea de miercuri spre joi, iar primarul Stăncioi i-a condus la gară. De partea cealaltă, Andy Dunoiu parcă a luat foc când a auzit reclamaţia primarului.
„Cu o zi înainte de plecare, la ora 11.00, am trimis o adresă către primar că nu ne trimisese tabelul cu copiii care trebuia să meargă în tabără. Locatorul nostru din Costineşti ne-a informat că nu a primit tabelele şi că nu va ţine cont decât de tabelele pe care le primise până la acea dată. Domnul primar ne-a bombardat cu tot felul de adrese în care ne menţionează că va fi prezent personal în gară la ora plecării trenului, ceea ce s-a şi întâmplat. A trimis nişte tabele din care reiese că a alocat 17 locuri pentru copii şi doar un loc de însoţitor. Nu este corect, pentru că la un grup de zece copii trebuie un însoţitor. Aici trebuia doi însoţitori. Primarul ne-a comunicat că va suporta personal acel loc în plus“, a spus Dunoiu.

Nimeni nu verifică repartizarea locurilor

Nici primarul Stăncioi nu a scăpat de bănuieli cu privire la repartizarea locurilor. „Am semnale din Filiaşi că aceste locuri nu au fost cunoscute, nu au fost făcute publice la primărie şi că dânsul a făcut personal selecţia. Acum dânsul va răspunde în faţa cetăţenilor cum a alocat aceste locuri. În cazul în care se face o anchetă, dânsul răspunde. Aici este o chestie de moralitate şi de caracter dacă trimiţi sau nu trimiţi copiii care merită“, acuză directorul Andy Dunoiu. Reprezentanţii DT Dolj spun că niciodată direcţia nu a verificat modul în care se repartizează aceste locuri. Întrebat în faţa cui răspunde un primar care trimite pe cine vrea el la mare, Dunoiu spune: „Răspunde în faţa… statului!“. Acesta nu exclude o anchetă la Filiaşi. În acest an, 150 de copii vor merge în tabere sociale la mare, alocaţia statului fiind de 70 lei/zi/copil, cu transport gratuit spre litoral.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII