Of, viaţa mea de… poliţist comunitar!

Autori


Am încercat să aflăm ce fac concret poliţiştii comunitari din Craiova, plătiţi din bugetul municipiului. I-am surprins fie stând, fie plimbându-se. Pardon! Patrulând…Măcar erau prezenţi .

Miercuri. Craioviţa Nouă, la poştă. Un poliţist comunitar traversează greoi strada. Se vede că se luptă cu zăpuşeala şi umiditatea din aer. Uniforma este lălâie, şi-a dat şapca pe spate. Cu o agendă într-o mână, se îndreaptă cu acelaşi pas monoton către piaţă. În spatele unui magazin, pe o potecă, începe să ia declaraţii unei femei şi unui băieţandru de etnie romă. Întrebările sale şi adnotările pe care le face în agendă nu par să-i impresioneze pe nici unul dintre cei doi. Băieţandrul molfăie tacticos o plăcintă în timp ce îi spune că nu îi poate arăta buletinul de identitate fiindcă nu are. Câte o bucată de crustă cade pe jos. „Interogatoriul“ acesta nu durează mai mult de câteva minute. Cei doi îşi văd de drum. După numai câteva clipe în care a rămas singur, poliţistul comunitar a dispărut fără urmă. Cu siguranţă că s-a pitit pe undeva şi, de acolo, veghează ager.

La plimbare, la fântână

Doi-trei stropi prevestesc ploaia, dar nu au reuşit încă să sperie craiovenii ieşiţi la plimbare. Lângă fântâna de vis a primăriei, alt poliţist comunitar „târăşte“ o agendă. E ceva mai tânăr decât colegul său din zona poştei, şi-a permis să strângă cureaua mai la mijlocul ei, nu la ultima gaură. Calcă visător, face câţiva paşi, zâmbeşte la giumbuşlucurile unui căţeluş, se uită după o maşină parcată. Nu vrea să se îndepărteze prea mult de „obiectiv“. După vreo 25 de metri, se răsuceşte pe călcâie. Pe drumul înapoi către fântână nu mai are la ce să se uite. Căţelul a obosit. Mai face câţiva paşi, priveşte cerul. Stropii de ploaie se înteţesc. Poliţistul se opreşte sub coroana stufoasă a unui copac, în timp ce oamenii de pe esplanadă caută grăbiţi un adăpost. Cincizeci de metri mai departe, o angajată de la Spaţii Verzi încă stropeşte iarba cu un furtun cu apă. Acum plouă cu simţ de răspundere. Tocmai din acest motiv, alt agent de poliţie locală, după cum visează să aibă titulatura, s-a oprit în uşa unui magazin de la parterul unui bloc, la scuteală. Se întreţine cu o doamnă care locuieşte în zonă pe tema unei cărţi a imobilului, în care sunt trecuţi toţi locatarii şi care ar trebui să se găsească la şeful de scară. Doamna pare foarte mirată de ce aude. Hm! Miroase a anchetă. Dacă nu ar fi ploaia asta…

Clemenţă în stradă


Joi. Strada Unirii. Soare, oameni, guguştiuci, o patrulă de poliţie comunitară în pas estival. Se plimbă, dar pe unde e umbră. Ceva mai departe, pe strada Felix Aderca, lângă Asirom, un coleg de-al lor poartă pe umerii săi înguşti responsabilitatea de a face ordine într-o parcare de vreo şase maşini. E cât se poate de vigilent când vine vorba de parcare aceea şi de maşinile care staţionează în zonă. Lângă el, un tânăr îmbie trecătorii să îşi facă asigurare auto în stradă, arătându-le ca într-un film mut un carton pe care scrie „RCA ieftin“. Nu are succes cu trecătorii, dar are noroc că agentul comunitar nu îl amendează, deşi, după prevederile în vigoare, ar trebui să o facă.

Poliţist comunitar cu diplomă de bac

Potrivit lui Constantin Petrescu, şeful Poliţiei Comunitare Craiova, condiţia minimală ce trebuie îndeplinită de o persoană care doreşte să devină poliţist comunitar e absolvirea liceului, cu diplomă de bacalaureat. Persoana respectivă trebuie să fie aptă din punct de vedere psihologic şi să treacă de o serie de probe fizice, „similare celor de la şcolile de subofiţeri de poliţie“, conform explicaţiilor lui Petrescu. Prin asemănarea aceasta se înţelege că baremele probelor fizice sunt fixate în funcţie de grupa de vârstă. Pentru a fi acceptată în rândurile agenţilor comunitari, o persoană trebuie să aibă maximum 35 de ani, însă poate lucra până la 60 de ani. „Există o prevedere în proiectul de transformare a poliţiei comunitare în poliţie locală potrivit căreia vârsta de pensionare va fi de 55 de ani. Deocamdată, ne ghidăm după normele prezente“, a declarat Petrescu.

600 de lei pentru începători

Fie că sunt buni, fie răi, poliţiştii comunitari sunt plătiţi din bugetul Craiovei. Un debutant are 600 de lei salariul de încadrare. Cu sporuri, ajunge la un venit salarial net de 800 – 900 de lei. În funcţie de vechime şi de sporuri, unii agenţi comunitari ajung să încaseze până la 1.400 de lei pe lună. Activitatea serviciului în asamblu poate fi evaluată după numărul amenzilor aplicate. De la începutul anului până în prezent, poliţiştii comunitari craioveni au constatat 91 de infracţiuni, au condus la secţiile de poliţie 189 de persoane suspecte şi au dat 5.744 de amenzi. 972 dinte aceste sancţiuni au fost date pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, 3.944 pentru distrugeri de bunuri publice şi alte contravenţii la hotărârea consiliului local privind gospodărirea comunală, 547 de amenzi pe activitatea de taximetrie şi, începând cu luna aprilie, 1.080 de sancţiuni au fost aplicate călătorilor din mijloacele de transport ale RAT prinşi fără bilet. Pe activităţi de comerţ, agenţii comunitari au aplicat 201 amenzi. Ar fi fost 202 amenzi dacă poliţistul comunitar de pe strada Felix Aderca îl sancţiona joi pe craioveanul cu „RCA ieftin“.Comenteaza acum

60 Comentarii

 1. Abrogarea legii 371/2004. said:

  Ca cetatean roman platitor de taxe si impozite statului cer public abrogarea legii 371/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Politiei Comunitare.

 2. cum ma pot angaja si eu? said:

  vreau si eu.ma descurc cu semintele,cu umbra..pot pazii masinile smecherilor…de oameni nevinovati nu-mi prea vine sa ma iau dar poate ma schimb…

 3. AntiGardieni said:

  Altii care primesc salarii degeaba! In Parcul Romanescu la intrare este un panou pe care se afla un articol de lege al Consiliului Local prin care se interzice accesul cainilor in parc fara botnita. Zeci de cetateni intra zilnic in parc cu cainii fara botnita, trecand pe langa “gardienii publici” fara ca acestia sa aplice legea si sa le interzica intrarea in parc. Cred ca ei sunt pusi acolo sa pazeasca gardul… :))

 4. Workclass said:

  “Cainii” comunitari nu fac altceva decat sa se plimbe toata ziua si cateodata sa faca o droaie de abuzuri. Ma intreb daca toti au bacalaureatul promovat? Am intalnit unii care nu pareau ca il aveau.

 5. eu said:

  mai oameni buni astea nu stiu cum ii cheama si mai sunt si sub influenta alcolului in timpul serviciului daca asti sti cati sunt din astea…si eu o femeie de 50 de kg primesc amenda ca am hartuit organul, asa scrie in p.v. dar ca am fost hartuita si abuzata cu tricoul rupt si bruscata nu se pune nu? sunt vai de mama lor ar trebuii toate persoanele care sunt abuzate de ei sa mearga sa ii dea in judecata !!! nu va mai lasa-ti intimidati de ei !!!

 6. .. said:

  nu se iau de caini fara botnita dar de biciclisti da..

 7. ce va mirati mah?? said:

  parca nu stim din ce aluat sunt facuti cu totii,acesti maidanezi nu au nici o treaba cu aplicarea legii ….sunt niste paraziti ai societatii ca si politia de altfel…..am vazut un caz in care 2 oameni faceau un scandal monstru in apropierea carora se aflau si 2 maidanezi din astia…..nu au intervenit de nici un fel…se faceau ca nu vad si nu aud ….erau sub orice critica…parca erau fantome…..apoi peste cateva minute au vazut o batrana cu 2 plase in maini care a traversat prin loc nepermis si s-au napustit pe ea s-o amendeze….au scos carnetul si au amendat-o pe loc fara nici o retinere sau induplecare la rugamintele ei……astia sunt curvele de maidanezi….multi veniti si de la tara ….. care nu au nici o treaba cu functia pe care o au……asta e romania cu oamenii ei de elita…

 8. nu conteaza said:

  anul trecut in cartierul lapus arges a fost un batran care vindea lubenita.langa el ereau 5-6 tineri care se certau.au aparut 2 politroci comunitari care trebuiau normal sa intervina in aceasta altercatie,dar datorita faptului ca unul dintre politisti a fost coleg de clasa cu unul dintre scandalagii nu au mai intervenit si au casunat pe cetateanul care vindea lubenita deoarece acesta nu avea dreptul sa vanda in acel loc…dar apoi dupa lungi discutii cu acest cetatean i sa permis acest lucru.intrebarea este”de ce?”

 9. Passagero said:

  Foarte bun articol,felicitari autorului pentru stilul narativ !
  Restul,ramane asa cum il stim,curat-murdar,
  adica gri,ca sa citez o cheie rebusista mai de demult.

 10. un cetatean said:

  ce ziceti dumneavoastra de faptul ca de ani de zile se face rehineala la ciuperca, si asta sub privirile lor, care inhid ochii ca isi iau spaga.sunt multe masini, cielo, un microbuz, care pleaca de acolo, sunt neautorizati si cer pret mai mare ca la microbuze, daca vrti numere de i nmatriculare, scrieti-mi pe mail si vi le dau.

 11. eli said:

  HEI OLTEN CU MINTEA FUGITA DE ACASA ,VOI CARE FACETI ASEMENEA AFIRMATII DE CINE SUNTETI PLATITI SA FACETI ASTA? Eu sunt un presedinte al unei A.S.de proprietarii din zona Calea Bucuresti colaboram ff bine cu politia comunitara ,sunt singuri care rezolva problemele ,vin fff repede la sesizari ,ii vedem tot timpul pe strada ,voi nu va feriti de soare ? RUSINR UN ZIAR DE TOATA JENA ,NU MERITA CUMPARAT

 12. constantin said:

  In Piata Centrala s-a desfiintat postul de politie si au ramas comunitarii. Este inghesuiala si nu pot sa se strecoare prin ea. Hotii de buzunare isi face de cap. Nu am auzit sa fi fost prin vreunul. Comunitarii sunt exact ca si cainii care au aceeasi denumire. Lenesi, iubitori de umbra, mananca in timpul serviciului iar daca ii deranjezi se dau la tine, sunt periculosi. Afara cu plaga aceasta pe care o suportam din banii nostri. Are dreptate cel care spune ca pe chipul si infatisarea lor nu prea se arata ca au trecut pe la bac.

 13. adi said:

  ptr.nr.12. sunteti fost Politist din Piata Centrala? de ce dezinformati O.P ? sau prins hotii ,dar au neglijat sa va informeze pe D-voastra. O ZI BUNA VA DORESC ,CRED CA VAU DAT BANI ICAT PTR O TUICA IN SPATELE PIETII.

 14. nu conteaza said:

  sunteti cu mintea-n colturi,sunteti frustati de faptul ca acesti oameni cu slarii de mizerie muncesc .Daca tot va luati de ei inseama ca a-ti avut probleme cu legea iar daca vreti sa criticati uitativa la politistii ceilalti care nu vin la sesizari,parca au disparut din Craiova,nu intervin la nimic ,mai ales acestia au atributii largite pentru totul nu numai pentru linistea locuitorilor urbei .Cite echipaje de politisti trec in fiecare zi la intersectia str . Lipscani cu Romania Muncitoare,taxiuri gramada stationate peste tot , tigani care fac bisnita cu orice ,cersetori ,si nunumai in acest loc exemple sunt multe .Asadar lasatii in pace pe comunitari caci astia macar sunt pe strada acolo unde este nevoie de ei .

 15. jeee said:

  sunt niste PARAZITII ai societati , nu fac absolut nimic,dac este ceva scandal se retrag dupa blocuri ………….in concluzie taie frunze la caini , mai rau este ca taie pe bani nostri………

 16. miha said:

  ce rautaciosi sunt unii…vi se pare ca nu au fete cu bacalaureatul terminat …dar articolul ziaristului vi se pare ca ar avea termeni invatati la o facultate de specialitate…si fiul meu care este in clasa a sasea ar fi putut scrie acest articol fara expresii literare…fara sare si piper…si-a facut si el “datoria” facind cateva fotografii si insirand cateva randuri inainte de a iesi cu prietenii la o bere…rusine presei scrise…isi folosesc resursele doar pentru denigrare …daca sunt politisti pe strada de ce sunt…daca nu sunt de ce nu sunt…si ar mai fi multe de spus si de facut in tara asta daca am pune cu totii umerii si am construi ceva solid

 17. viespea said:

  santeti cei la care le place anarhia.daca nu ar fi vazuti pe stazi,ati antreba unde este politia daca cant vazuti,de ce stau pe strazi.la noi ca la nimeni.

 18. Anichika said:

  Cat de tare va sinchisiti atunci cand vedeti un politist comunitar? Reduceti acceleratia? Nu mai traversati prin locuri nepermise? Nu mai scuipati coji de seminte? Nu mai injurati? Sa fim seriosi. Cati dintre craioveni considera ca politistii comunitari au autoritate? Intr-adevar salariile sunt mici ( desi cam asa suntem platiti mai toti de pe-aici de prin judet) iar conditiile in care isi desfoasoara activitatea…. In fine nu credeti ca pentru a proteja cetatenii ar trebui sa ai o pregatire, iar daca alegi aceasta cale sa nu te mai plangi de conditii? Un politist rural imi spunea candva ca nu are pentru ce sa se streseze, ca uniforma lui nu mai e la moda, ca de ce sa se trezeasca noaptea … ca de ce sa opreasca rromii care fac scandaluri in baruri si infig sabii in usi….

 19. PD-L si PSD adio vot. said:

  Daca majoritatea populatiei nu doreste aceasta politie comunitara de ce actuala clasa politica nu o desfiinteaza.Actuala clasa politica lucreaza pentru cetatenii care i-au votat sau…!?! noi cetatenii am votat si iar am luat teapa.

 20. corect!! said:

  sa ii desfinteze ca nu fac nimik se plimba de pomana pe bani nostri!! sa ii desfinteze si bani sa ii dea la jandarmerie sa umble jandarmi pe strazi pt ca au autoritate au pregatire nu st pandari cum st comunitari prieteni cu infractorii!!

 21. unul said:

  Mai oameni buni , de ce nu incercati sa vedeti putin mai departe ? Nu va intereseaza cine sunt sefii acestei asa-zise politii ??? Ce schema de incadrare are aceasta politie , cate functii de comanda si ce salarii au cei de pe acele posturi si , ce e mai interesant , CINE SUNT ACESTI SEFI … cine au fost si ce mai vor acum ? E un subiect pe care il adresez ca o propunere pentru un viitor articol pe aceasta tema … domnul Gavrila , primiti provocarea ?

 22. elena said:

  helooo tatelor a- ti gasit subiect de barfa ,? ce dracu tot va frecati F… de comunitarii ,cand va rezolva problemele va convine acum va dati destepti ,vedetiva dracu de ale voastre ,nu ati infiintat voi comunitarii asa ca stati linistiti nu va mai bateti capetele alea patrate ,nu aveti cum sa ii desfiintati .OK ……SPOR LA BARFE RASUFLATE ….TATELOR…..

 23. NU AVETI CREIER.... said:

  nu aveti idee pe ce lume traiti…nu stiti cat face 2 + 2 si faceti afirmatii ce nu sunt de nasu vostru. RUSINE SA VA FIE…mai zicea unu de gradinita ca politistii comunitari mananca in timpul serviciului,….pai domnule tu nu manaci la servici ??! dar de fapt leprele ca tine nici n-au servici….si ceilalti va mirati de ce se iau politistii comunitari de voi?? pai dak sunteti scandalagiii, betivi, deranjati linistea si ordinea publica, intr-un cuvant naveti ce cauta in societate… eu nu stiu cum va tine pamantu asta dar stiti cum se spune ca fara prosti ca voi nar mai fi smecheri ……

 24. maria said:

  ai dreptate 23, confirma 24 …..aici sa intalnit

 25. radu said:

  lasati oamenii in pace….voi credeti ca cei care vand rca unde au fost filmati nu au fost decat o singura data amendati de comunitari? chiar eu am vazut cand am fost odata prin centru cum ii puneau sa-si stranga masuta si sa plece de acolo….si la mercur ce vreti sa faca…voi cum vreti sa-i vedeti? crosetand…?????? nu va mai inteleg oameni…eu de multe ori i-am vazut facandu-si treaba….patruland. ..nu plimbandu-se pe la umbra cum declara autoarea articolului. Voi vreti sa-i injositi? Intradevar nu au autoritatea care ar trebui sa o aibe dar nici nu sunt luati la bataie de joc asa cum declarati voi? De ce nu ii filmati in zonele unde se lucreaza acum sa vedeti cum umbla din usa in usa si cum stau in soare sa gaseasca proprietarii de masini parcate aiurea…ca sa se poata lucra la asfaltare….? Sa va fie rusine….mi-e scarba de tara asta…mi-e scarba de tot ce se intampla in ea!!! Cand o sa ne revenim pe calea a buna?

 26. catalin said:

  asta e presa locala?stind la una din terasele de pe unirii,la o bere,cu aparatul foto in mina,ce a-ti zis:noi chiar nu avem subiecte,uite comunitarii…….va i de voi;inspirati-va cel putin din presa centrala,daca duceti lipsa de idei RUSINE….a-ti si semnat reportajul?

 27. cico said:

  astia sunt niste alcoolici inraiti,pe la pranz stau chiauni in spatele pietei din craiovita,pana atunci fac invarteli cu piatangii si isi umfla buzunarele de la comerciantii fara carnet de producator…ce sa faca si ei sarmanii tractoristi,pardon comunitari fosti tractoristi la c.a.p-uri,nu trebuie sa “mananca” si ei o paine muncita din furturi si din banii nostri,ai contribuabililor?

 28. una said:

  sunt oameni care muncesc,acum dacă există şi uscături nu e nici o problemă în orice domeniu există

 29. ionut said:

  Pe timpul noptii nu prea am vazut politistii comunitari si nici de la asa zisa polite nationala pe strazile orasului.

 30. pentru 12 said:

  Se pare ca Politia Comunitara isi face datoria foarte bine daca sunteti asa inversunti impotriva lor…Ati luat amenda cumva domnule care nu cunoasteti limba materna : “Hotii de buzunare isi face de cap”.

 31. salamandra si triton said:

  stimati concetateni daca doriti sa fiti politisti comunitari sau macar colaboratori noi va primim cu drag pentru ca noi toti suntem locuitori ai acestei cetati Bania. Daca nu am mai fi nici noi pe strada atunci nu ar mai fi nimeni de cine sa va luati sau sa va agatati in caz de nevoie. Asa cum suntem noi , in primul rand suntem cei care mai facem cate ceva pentru a fi in siguranta cat de cat si pentru a mai respecta HCL si Dispozitii ale primarului. Pentru ca ne plimbam cate 8 ore pentru un salariu amarat si suntem injurati si nu suntem sprijiniti de voi locuitorii cetatii , voi care sunteti certati cu legea si bunul simt , voi care nu aveti habar de ordine si disciplina , de respect pentru nimic , care nu iubiti Craiova , care nu sunteti olteni , ar fi bine sa va revizuiti atitudinea fata de respect si ordine civica pentru ca noi politistii comunitari sa avem mai mult timp pentru rezolvarea unor probleme instructiv +educative , de prevenire a unor incalcari ale actelor normative in vigoare. Noi suntem cei care indrumam circulatia la temperaturi ridicate , care asiguram sectiile de votare , care pazim cimitirele , parcurile , spatiile de joaca , apalanam conflicte . Daca nu am fi noi ar fi mult mai multi nemultumiti. Degeaba ne faceti caini comunitari , gardieni sau mai stiu eu cum pentru ca ne vom face si mai mult preyenta in strada pentru cei multi care ne vad realizarile si se bucura si numai de faptul ca suntem pe strada . Trebuie sa aveti incredere in noi si sa ne certati cand gresim sau nu ne facem treaba dar sa cititi si ce putem face noi si ce nu . Va multumim celor care apreciati corect activitatea noastra si va multumim si celor care ati avut de platit pentru ca ati incalcat actele normative.

 32. just me said:

  Cum vedeti voi numai ce nu trebuie!!!Tu ala care zici ca nu se intervine de cate ori ai vazut noaptea politisti din cadrul I.J.P pe strada?Spui ca nu isi fac comunitarii datoria , adu-ti aminte anu trecut au prins pe unu de tragea pe carduri (poate chiar banii vostri) dar asa e olteanul nostru ii este mai usor sa critice decat sa vada adevarul! Mentalitae de roman si vreti sa dam inainte!!! Vreau sa va intreb pe toti astia care ii faceti maidanezi, paraziti si cum le mai ziceti voi cu ce va ocupati? Bagatori de seama dupa cum se vede:)).Si pentru dumneata Stimate Autor al acestui articol asa avea o intrebare dar sa raspunzi sincer daca se poate:Cine a comandat articolul si unde ai fost pana acum de nu vezi decat raul?O zi buna tuturor

 33. una said:

  sunt de acord cu cele spuse de 31 şi să ştiţi că multă lume vă susţine şi are încredere în voi

 34. Carla said:

  cetatenii cinstiti ai acestui oras va sustin. Nu va lasati intimidati de cetatenii rau voitori

 35. Carla said:

  cetatenii cinstiti ai acestui oras va sustin. Nu va lasati intimidati de cetatenii rau voitori

 36. Maryo said:

  Sunteti nerecunoscatori,va-t i pus probleme ca daca nu ar exista viata cetateanului ar fi in pericol,ce vreti de la ei sunt oamenii ca si ceilalti,rusine,rusi ne,rusine,tuturor m-ai ales voua celor de la gds,multa rusine,rusine,rusine ,imi este rusine ca exista gds,ca exista oltenia,ca existam,rusine.

 37. un cititor comunitar said:

  Domnule Gavrila ,, bag samă,, cum zicea Nea Mărin, ca dumneavoastra va plac oamenii care au mersul frumos iar politia comunitara ar trebui sa angajeze balerini sau dansatori pentru a fi satisfacut de mersul lor. Probabil, neavand ce scrie v-ati plimbat o saptamana prin oras pentru a scrie cateva randuri despre politia comunitara pe care sigur nu o agreati.Sunteti intr-o confuzie totala, cititorul neintelegand de fapt care este mesajul pe care vreţi sa-l transmiteti, pentru ca, lasand la o parte filosofia articolului relatati cateva aspecte din activitatea unui politist comunitar pe care le-ati observat in periplul d.stra.: patruleaza,legitimea za, asigura ordinea publica, face ordine in parcare,aplica sanctiuni contraventionale. Ce va deranjat? Cum ati vrea sa mearga si pe unde ? De ce nu informati cetatenii ca simpla lor prezenta pe strada asigura mai multa incredere si siguranta cetateanului care îi poate solicita sprijinul atunci cand are nevoie. Se vede influienta unor politicieni asupra d.stra, jigniti cu usurinta si fara temei. Expresii precum ,,Târăste o agenda,, politist cu diploma de bac,, s-a pitit pe undeva si de acolo vegheaza ager,, scot in evidenta ura pentru acesti oameni.In mod sigur o sa aveti nevoie vreodata de sprijinul unui comunitar si tot la fel de sigur o sa va schimbati pararea despre aceasta institutie. Daca vreti sa fiti respectat învatati sa respectati.Articolul d.stra va avea priza la cei certati cu legea, sper ca nu sunteti unul dintre ei, sau,poate faceti jocurile cuiva. Asa este in Romania cand ceva incepe sa mearga bine apare unul ca d.stra care vrea schimbare. Si inca ceva, mai mult de jumatate din politistii com. din Craiova au studii superioare sau sunt studenti. Deci nu sunteti singurul baiat destept din oras si nu tot ce scrieti trebuie considerat ca este si adevarat.

 38. oltenii said:

  e,ce aveti fratilor _iar se unflara muschi pe voi?da -ti cu pietre ca atita stiti.unde este politia aia platita cu banii multi?parca aveau si alta autonomie si degeaba.inteaba unu daca ridici piciorul de pe acceleratie cind vezi un politist comunitar .pai li sa atribuit cunva dreptul de control in trafic?voi la servicele voastre daca aveti[da tipati toti ca platiti taxe si impozite]nu aveti pauza de masa?cind e canicula avetii apa rece la botul calului ,ca de e lege.bla -bla labareala pe net.de ce nu va da-ti intilnire in fata la primarie ?de curiozitate oare citi ar veni?nici unu sau admitind la absurd vreunu doi acolo care sa faca ce?GDSarzi gazul de pomana ,o dai cite o data in plesneala ,sint zile in care nu ai ce sa citesti in ziar.voi redactori sinteti multumiti de voi mereu?de la voi se afla mai greu daca aveti uscaturi.cautati frate,luati-o si voi la talpa ca politistii comunitari,mergeti printre oameni de rind si o sa gasiti subiecte cu duiumu.justitia o vedeti?e nu se poate ca tanti de 50 de kg agresata de politisti e avocata da nu spune ca ea era indoita nu politistul sub influenta bauturilor alcolice.dupa ce ,ca nu se respecta nimic in tara asta mai instigati si voi.copilul gasit la kauffland calea bucuresti cine la gasit ?politia cum o mai fi chemindo?nu ..politia comunitara.da ce ai facut tu ca ziar care te respecti?cind te-am tras de atentie a fost mai simplu sa retragi articolul de pe net.ee pai vedeti frate cum ne pierdem increderea in voi

 39. Cris said:

  Nu de putine ori mi s-a intamplat ca, stand la semaforul de la Mercur (dinspre liceul Carol spre primarie), sa fiu blocata pe banda din dreapta, in spatele taxiurilor stationate in asteptarea clientilor. Si asta, evident, cu cate un comunitar de fata, care a ridicat plictistit din umeri cand am intrebat de ce le permite taximetristilor sa faca legea. Ideea infiintarii unei politii comunitare e una laudabila si lucrurile ar fi minunate daca domnii politisti ar functiona cum le cere meseria. Din pacate, se face doar act de prezenta …

 40. rusine sa va fie! said:

  ce repede sariti la gatul lor, vor sa aiba si ei un servici iar pentru un pumn de bani sunt injurati si umiliti pe strada plus alte pericole care li se mai poate intampla cand incearca sa aplice legea.
  pe parlamentari nu ii vedeti! de aia care v-au prostit si va fura incontinu milione de euro nu mai ziceti nimic….nu, ca aia sunt smecheri!
  chiar daca nu fac ei mare lucru dar sunt prezenti pe strada, sunt un element de siguranta. ati vrea sa se desfinteze?!? si cu bani ce s-ar intampla? ar avea mai mult de furat cei din primarie!

 41. oltenii said:

  draga cris nu dramatiza.daca tot ai aparat reportofun sau ce ai tu pe acolo,de ce nu ai inregistrat ?asa ca in reportaj sa vedem noi cum se plimba politia comunitara.de ce nu faci un reportaj cu grandomania ,nesimtirea taximetristilor?i-ti garantez eu ca ai avea comentari pro la greu.ce vrei acum sa dregi busuiocul?mai frate ce nu am sa inteleg eu e ….cum d-zeu aruncati cu namol in tot?eu nu zic ca nu au si ei uscaturile lor .da hai sa nu generalizam.chiar nu fac nimic ?la mine in careu au facut liniste cu tigani.daca te chemam pe tine noaptea la 12 ca urlau manele la maxim veneai?da poate cu jandarmeria .politia cealalta se plimba cu masina prin cartier si crezi ca face ceva?la dracu .suna cite o baba suie sa sperie copii in careu.si ce fac?au venit au constatat si au plecat.nici cel putin nu au scris in agenda si asta a fost ieri pe la ora 4.e usor sa dai cu pietre ,va vaita-ti ca avem limbajul colorat pai e normal de moment ce voi ne incitati.e simplu dau enter pe gds nu i-mi convine ce scriti va las in durerea voastra.dar pina la un punct.opropo,,ce se mai aude de marea coruptie din ziarul de 13 06 2009?e moarta in papusoi doar nu o sa va luati de piept cu bastanii?sau mai sti poate este reghizat subiectul de vreunul dintre cei incrinimati in articolul mentionat

 42. Alice in Orasul Minunilor said:

  ha ha ha. Stim ca va simtiti ofensati. Stim si ca stati atatea ore in picioare pt 8 milioane de lei. Dar asta nu inseamna ca ati fost angajati pe post de bibelouri. Cris are dreptate. Si acela e doar un exemplu. nu generalizam, dar peste 50% nu sunt potrivit pentru functia de politist comunitar. Si decat sa va plangeti mai bine v-ati face treaba. Altfel angajati-va in alta parte pentru 8 milioane. Datoria voastra este sa asigurati paza si protectia. Stiti ce inseamna?

 43. Un Smecher pt fraerul ce a scris articol-ul said:

  Ba papagalule,linge-ti maduva oaselor,ce uiti cind ai fost sanctionat de mine,ai uitat,de ce nu spui asta in articol,precum si fapt-ul ca nu esti use de biserica,curind voi pune poze cu tine sa vada tota lumea cit de corect esti,credeai comunitarii fraerii,pacat frate,voi reveni curind cu poze si multe alte-le ,nu poti spune ca am fost trasi pe sfoara de primarie,primar ca nu ni-se da banii,pt care am muncit ,am stat in ploii,vint,soare ce dracu suntem toti oamenii si primar-ul si primaria ne da ………..,rusine domn primar,rusine primariei,rusine,tut uror.

 44. pentru leprele care nu au servici said:

  sunt convins ca majoritatea celor care sunt impotriva comunitarilor sunt cei care stau degeaba si nu au servici si iasa si ei pe strada cu bani de o tigara si un suc la halba in buzunar si ce zic ei, hai sa facem misto de un comunitar. Din cauza asta lor le este ciuda pe oricine incerca sa faca ceva.
  de cand s-a infintat politia comunitara eu nu am citit un articol in presa locala care sa ii przinte intr-o lumina favorabila, un cuvant de incurajare… nimic. Numai la misto sunt luati prin ziare cu nickname-ri ca : mAidanezi comunitari, caini comunitari etc.
  si defapt ce aveti cu ei? se duc si oameni la servici pe 200 de euro pe luna, cat de profesionist ai putea sa fi la salariu asta? fac si ei ce pot! va luati de ei ca nu stau in soare?!?! bah tu ala care ai scris articolul esti o nacota de om!!! ai gasit de cine sa te ei, ai facut articol ….blahhh
  ce aveti bah fratilor cu ei? cu altcineva nu ati gasit sa faceti interviu, vreun hot de prin guvern sau primarie ca e plina Craiova de ei? ca si aia tot la umbra stau , da dar ai stau la aer conditionat.

 45. PT.nr 45. said:

  Citez……..blahhh ce aveti bah fratilor cu ei? cu altcineva nu ati gasit sa faceti interviu, vreun hot de prin guvern sau primarie ca e plina Craiova de ei? ca si aia tot la umbra stau , da dar ai stau la aer conditionat. Se vede de la o posta ca esti politist comunitar,dar tine cont ca acei hoti cum ii numesti tu de prin guvern si din primarie iti asigura tie salariul si apropo, unii dintre voi ati inceput sa dati lectii si guvernului,probabil ca aveti studiile la Universitatea Sorbona si noi nu stim.

 46. In Romania paznicii sunt la putere. said:

  Numai in Romania se poate ajunge peste noapte din paznic politist

 47. oltenii said:

  nu va duce capul frate dau sa va intreb cu ce cap ginditi?urla tara de lichele borfasi si ce a-ti mai vrea voi .si ce e mai simplu sa vedem gunoiul din oghiul altuia decit stilpul de telegraf din ocghiu nostru.redactore da talpa 8 ore pe zi sa ti se faca talpile butuc si ai sa vezi ce pofta de aberatii mai ai

 48. pentru 46 said:

  de la care posta se vede? sau ai vrut sa folosesti o figura de stil…pffff educatule. Nu vreau sa dau lectii dar cand vad ca ala de la cfr Nocaliciuc a fugit in America cu 700 milioane $ si politisti se duc la munca pe 8 milioane de lei, tu cum crezi ca sta treaba? e totul ok in Romania, nu e asa? aiadin guvern sunt profesionisti, nu au nevoie de lectii.
  In primul rand nu ei, politisti , sunt de vina…de vina sunt cei care au considerat ca au pregatirea neceseara sa fie angajati. Ei nu trebuietrasi la raspundere ci sefii lor, institutia care o reprezinta.

 49. tomas said:

  centrul e plin de comunitari dar prin catargiu,pe canal si strazile adiacente,brestei,ro manesti si alte zone periculoase nici picior de comunitar….in fata targului vin comunitarii gonesc taximetristii si imediat locul se umple de masinile tiganilor lasate in bataie de joc,aproape blocand traficul sub ochii comunitarilor care stau si se uita ca prostii…Maimutoii astia grasi si semialfabeti mai nou vor si statutul si toate drepturile politistilor,pai maxim 5 % din ei se pot compara cu un politist / BANI CHELTUITI DEGEABA……tot respectul pentru jandarmi

 50. sorin said:

  Cum e posibil sa spuneti ca cei care contesta necesitatea existentei politiei comunitare sunt rau-intentionati? Domnilor,e vorba de bani cheltuiti degeaba. SALARIILE PROFESORILOR SUNT COMPARABILE CU CELE ALE POLITISTILOR! Deci,decat sa prevenim o infractiune mai bine o combatem????

 51. penttru 50 said:

  sunt bani cheltuiti degeaba? dar mata care a dat banii pe mancare si ai crescut ca un bou , aia nu au fost bani cheltuiti degeaba?

 52. Gix said:

  sper sa nu fie iar sters acest mesaj…
  de acord, exista panarame de oameni la comunitari,multi chiar.
  dar nu ii bagati in aceasi oala pe toti.
  dar… bai nevertebratelor care sunteti,
  ce fugiti de umbra voastra,
  unde sunteti ma zmeilor cand comunitarii va cer sprijinul?
  ba muritorilor, va intoarceti cu spatele ca gainile si nu mai stiti pe unde sa fugiti cand comunitarii se chinuie cu ciorile?
  zmeilor ce sunteti.
  cred ca v-au ars comunitarii amenzi de sunteti asa de indarjiti.
  cati bani pleaca BA muritorule din impozitul tau la comunitar?ii platesti tot salariul?
  tu muncesti in tara asta nu? esti angajatul model.
  va legati ca panaramele de toate ****urile si tremura carnea pe voi.
  puteti sa credeti ca sunt gabor, nu ma pasioneaza.parerea mea despre ratatii de baliverneaza aici este sincera!

 53. Gix said:

  redactor GDS, presa ridica si presa doboara.
  nu stiu care e tinta voastra, dar tind sa cred ca pe nea Solomon il vizati.
  poate data viitoare va interesati si de lucrurile care se fac de catre comunitari si ma refer la lucrurile bune.
  sunt si rele dar sunt si bune si CONTEAZA cele care sunt scoase in RELIEF.
  cum vedeti voi ziaristii din sange numai lucrurile rele?…aaa, alea au prinza cea mai mare la public?:) vanzare mare alea alea?
  50% stiri bune 50% stiri rele…legea audio-vizualului…n u merge asa nu?scade vanzarea…
  bai peste, eu sunt ferm convins ca nimeni nu ar mai cumpara zdreanta voastra de ziar daca ati scrie numai lucruri bune. din psihologia umana, orice fraier de redactor stie ca: stirile rele au cea mai mare priza.
  mult succes in viata iti doresc, precum si la muritorii astia de bat campii si habar n-au macar ce fac comunitarii aia.

 54. pentru 51 said:

  Sorine cum poti sa gandesti in asa fel? hai sa presupunem ca s-ar desfinta politia si banii s-ar duce in educatie, crezi ca nu ar mai fi infractori?
  Eu cred ca politisti comunitari nu sunt rau intentionati sau lenesi dar ei nu stiu exact ce atributiuni au sau cum sa aplice corect legea si asta din cauza ca cei care i-au angajat nu s-au ocupat si de formarea lor profesionala.

 55. maria said:

  ptr.gds. sunteti retardati mintal? ati uitat ca voi faceti la acele sedinte toata lumea vb de bine comunitarii ,atunci nu dati la ziar ,nu va platit solomon si petrescu sa ii vb de bine ,ati luat bani de la cine mama dracu stiti voi si hop pe comunitarii ….gazetarii sa mai citeasca legea ,nu ai ce le face taximetristilor decat sa le ceri actele ,pe carosabil nu au abilitati de circulatie ..injurati pe cine trebuie …rusine de asa ziar si mai spuneti ca reprezentati OLTENI

 56. psycho24 said:

  lumea nu poate nu stie,dar politiile comunitare din altre orase zbarnaie.Constanta bei pe strada ,spargi seminte ,parchezi aiurea sunt calare pe tine si te sparg in amenzi,Brasov intri in oras cu masina peste 3,5 t sunt dupa tine te verifica daca ai permis eliberat de primarie(care se elibereaza pe zile si costa o gramada),nu ai ,esti mancat de amenzi si te excorteaza in afara orasului.Asa se aduc bani la bugetul primariei nu ca stau prin centru sa nu vandalizeze cocalarii fantanile.In cartiere sunt inexistenti doar pe unde sunt piete ii vezi la ciupela, noaptea sunt inexistenti, cand gibonii isi ambaleaza motoarele de toate felurile si isi scartzaie caucioacele precum ar scartzai degetul pe creierul lor neted.pana la urma ce face politia asta comunitara?Ciupeli pe la piete,pe la spitale,plimbareli in sperantza desarta ca vederea uniformei va rezolva ceva.La munca !

 57. pentru toti said:

  Sunt convins ca toti cei cu pareri negative fata de Politia Comunitara au avut de a face cu incalcarea legii si normal ca nu ii suporta. Si sunt convins ca si autorul acestor filme are la activ multe sanciuni si ar trebui sa spuna cate pt a vedea cetatenii cu cine au de a face. In concluzie nu incalcati legea si nu aveti de a face cu Politia ( nu neaparat Comunitara ) si ganditi-va cat de buni cetateni sunteti d-voastra.

 58. Cine e autorul ! said:

  As dori ca autorul acestor filmulete sa se prezinte pt a putea sa avem o atitudine obictiva asupra celor scrise si filmate. Din anonimat toata lumea stie sa jigneasca.Felicitari Politia Comunitara si continuati tot asa pt ca cetatenii cinstiti au nevoie de un sprijin in strada…

 59. Politica de doi lei. said:

  Sincer sa fiu eu unul m-am saturat sa tot platesc taxe si impozite in aceasta tara pentru incompetenta si prostie. Astept cu nerabdare infiintarea politiei de bloc, de scara de etaj, politia politiilor,dupa care infiintarea unei altfel de politii care sa le pazeasca pe toate .Rusine fostei si actualei clase politice din Romania,rusine partidelor politice din Romania,pentru ca taxele si impozitele pe care le platesc cetatenii acestei tari in loc sa ajunga unde trebuie(la sanatate,pensionari, persoane cu handicap,etc) ele ajung pe apa sambetei exact unde nu trebuie.

 60. ce va mirati mah??: said:

  Pt ” istetul de la nr 7 ” : In primul rand daca faci scandal o sa vezi ce patesti si in privinta amenzii persoanei in varsta nu ai nimerit-o… politia com nu da amenzi la traversare neregulamentara. Dar de unde sa stii tu !!!

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 23 iunie 2009

Actualitate

» Fotbal: Daniel Mogoşanu va conduce Ştiinţa în sezonul 2009-2010
» Fotbal: Bornescu a plecat de la Universitatea Craiova
» Colţul cititorului nervos
» Bacalaureat de nota zece
» Of, viaţa mea de… poliţist comunitar!
» Primăria Craiova, damă de lux
» Salubrizarea, în colaps
» Doar un bugetar din 11 va obţine bilet de odihnă
» Chinezii vor să investească în Gorj
» Ministrul Nemirschi a „picat“ examenul ANI
» Gorj: Se întrerupe apa
» S-a decis câştigătorul licitaţiei de modernizare a Aeroportului Craiova
» Craiova, fără 2.000 de tone de gunoi
» Universitarii, din nou la putere
» Din cauza emoţiilor de la bac, un elev doljean a ajuns în spital
» Bătaie pentru un post titularizabil în Dolj

Local

» România, prima din UE la creşterea mortalităţii pe şosele
» Fetiţă omorâtă de corcoduşă
» Justiţie mai blândă pentru returnările de TVA
» Preţ umflat la pasaj
» Grădiniţa nr. 24 – în proiectul Comenius
» O săptămână de sărbătoare pentru penitenciare
» Bolnavii de cancer, fără tratament
» Viaţa în paşi de dans
» Haideţi să jucăm şotron!

Dolj

» Cod portocaliu

Sport

» Scurte ştiri
» Succese importante la volei
» Gâlcă, aproape de Oltchim
» Craiovenii, abonaţi la aur
» Atleţii români rămân în Liga I
» Red Bull, dublă la Silverstone
» Inima lui Vali Badea bate pentru Universitatea
» Duel oltenesc în semifinale, la juniori
» Leul Ştiinţei ţine sabia sus la Lăpuşata
» Cîrţu testează echipa în şase amicale

Bani & Afaceri

» Telefon Google, scos la vânzare în august
» „Prima casă“, prima dezamăgire

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Măcrişul, bun la toate
» Salate colorate
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Zgomotul şi furia din PSD
» Pregătim titlul în Austria

Top