5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColţul cititorului nervos

Colţul cititorului nervos

Mai întâi vreau să vă felicit pentru rubrica intitulată „Colţul cititorului nervos“, o voce a cetăţeanului, atât de necesară într-un aşa-zis „oraş european“, unde lucrurile mai au mult pentru a merge aşa cum trebuie.
Eu vă propun atenţiei altă problemă, cu care se confruntă locuitorii de pe Aleea Castanilor (cartier Corniţoiu). De câţiva ani funcţionează aici un bar, cunoscut de toţi din zonă, dar şi de Poliţie ca „barul… romilor“ (ca să fim corecţi politic). Este un bar patronat de romi, însă, încă de la înfiinţare, am avut mari probleme cu el. Mai ales primăvara, vara şi toamna, când scot scaunele şi, până la patru-cinci dimineaţa, manelele urlă la maximum din difuzoare, răgete, ţipete, certuri, puradeii se joacă nestingheriţi prin toată zona, făcând un zgomot infernal în puterea nopţii. Aceste lucruri se întâmplă noapte de noapte, de când a luat fiinţă barul. În fapt, nici nu ştim dacă are autorizaţie de bar, oficial e un magazin, dar se pun scaune şi mese afară şi se consumă alcool.
Secţia 5 cunoaşte foarte bine situaţia, întrucât primeşte zilnic zeci de apeluri pentru a restabili liniştea la bar. Însă… nu se bagă. Poate sunt impresionaţi de SUV-urile parcate acolo, din care, prin portierele deschise, răsună manelele până în zorii zilei. Chemările repetate ale locatarilor disperaţi nu au ecouri la Secţia 5. Anul trecut, la unul dintre multele apeluri la Poliţie, cineva de la Secţia 5 (nu-i dăm numele din respect pentru vârstă şi pentru că a fost singurul onest cu noi) ne-a spus să nu ne mai agităm atât, întrucât nu avem şanse, pentru că habar n-avem cine îşi face veacul pe la acel bar. Şi ne-a înşirat câteva nume, probabil de interlopi, de care însă noi nu vrem să ştim nimic: vrem să ştim doar de legea care să se aplice fără discriminare, în cazul tuturor. Mult mai grav este că patrulele de Poliţie şi cele de Poliţie Comunitară, atunci când se află în zona barului respectiv, intră şi mereu „degustă“ câte ceva pe acolo. Atunci, ce pretenţii să mai avem să intervină?
Noi, oamenii care muncim cinstit (şi care chiar ne putem justifica banii) şi care ne trezim dimineaţa cu noaptea în cap spre a merge la serviciu, ca statul să aibă încasări şi să îi plătească, printre alţii, şi pe poliţiştii de la Secţia 5, chiar am vrea linişte în zonă. Aşa cum era până la apariţia magazinului (care este şi bar, cum vă spuneam). Vrem să se facă verificări asupra autorizaţiei de funcţionare. Şi, dacă tot suntem „oraş european“, de ce nu aplicăm legile de acolo (adică nici un bar la mai puţin de 500 de metri de ultima locuinţă)?. Vrem ca Poliţia să-şi facă datoria (nu mai spunem că nimeni nu mai are curaj să treacă prin zonă, chiar şi ziua în amiaza mare: femei, bărbaţi, copii). Oare ministrul Nica la ce se referea când spunea mai deunăzi ca Poliţia să aplice legea?

Cu respect,
Ing. Iulian Călinoiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII