14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Dispar străzile

Jumătate din lăţimea unei străzi a Craiovei, pe un tronson de 100 de metri, a dispărut peste noapte fără ca primăria să ştie unde.

Pe o porţiune de 100 de metri, la intersecţia cu bulevardul Râului, strada Dr. Victor Papilian din Craiova s-a îngustat până la dimensiunile unui trotuar obişnuit. Locatarii din zonă povestesc că s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când constructorii au vrut să înlocuiască bordurile. „Au venit ăştia cu camionul cu borduri. Au scos ce mai era pe marginea străzii, le-au înşirat frumos pe astea noi şi au plecat. A doua zi, când s-au întors să le aşeze şi să le lipească, le-au găsit în mijlocul drumului. Unde le-au şi pus“, a spus Vasile Simion. Oamenii cred că, în aceste condiţii, după ce strada fi reparată, traficul va fi un coşmar în zonă. „Abia are loc o maşină. Cum vor circula maşinile în ambele sensuri?“, a spus Mihai. Administratora Asociaţiei 4 1 Mai, Mariana Marin, spune că a sesizat Primăria Craiova imediat ce a observat că a dispărut jumătate de stradă. „Am anunţat Primăria Craiova, însă nu s-a luat nici o măsură. Acum, bordurile sunt amplasate pe mijlocul străzii, ceea ce înseamnă că nu mai sunt şanse să se revină la situaţia normală“, a afirmat Mariana Marin. Strada nici nu poate fi lărgită în partea opusă, fiindcă nu e spaţiu.

Rezolvare: sens unic!

Funcţionarii Primăriei Craiova au avut o reacţie năucitoare în cazul străzii ciuntite: nu ştim a cui e jumătatea de stradă, dar ştim sigur că nu e a Primăriei Craiova. „Până la actuala poziţie a bordurilor este proprietate privată. Acea porţiune nu a aparţinut niciodată domeniului public sau privat al primăriei. Mai înainte era al Poligonului auto, nu se ştie exact ce societate, care a acceptat să fie construită strada şi pe terenul său. Apoi terenul a fost preluat de persoane fizice şi de alte societăţi care nu mai acceptă drum public pe proprietatea lor. Aceşti proprietari nu apar în evidenţele primăriei“, a arătat purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Carmen Licu. Atunci, de ce sunt oare convinşi funcţionarii că strada nu e a craiovenilor? „Am înţeles că unul dintre proprietari a prezentat documentele constructorilor“, a mai spus Carmen Licu. De ajuns cât să dispară strada. Nici măcar la sesizarea opiniei publice funcţionarii nu se sinchisesc să verifice documentele cadastrale. Ei gândesc deja o soluţie care să nu-i deranjeze pe cei puţini, ci pe toţi ceilalţi. „Serviciul specializat ia în calcul instituirea unui sens unic pe strada Dr. Vicotr Papilian, de la intersecţia cu strada Râului până la intersecţia cu strada Dr. Victor Gomoiu“, a precizat reprezentanta autorităţii publice locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII