27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducere nouă la finanţe vechi

Conducere nouă la finanţe vechi

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj are, începând de vineri, o nouă echipă de conducere, la învestirea căreia a participat prefectul judeţului, Florin Stancu, şi subprefectul Cristian Şovăilă. „Este o instituţie mare, cu impact deosebit“, a spus prefectul Florin Stancu la numirea în funcţie a celor trei manageri ai Fiscului. Noul director coordonator al DGFP Dolj a fost „uns“ Eugen Călinoiu, fost director adjunct al Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova. În faţa subalternilor adunaţi în sala de conferinţe a Fiscului doljean, Călinoiu a încercat să-şi impună autoritatea: „Nu suport indisciplina şi micile bârfe de pe la colţuri, acele bisericuţe, cum se spune. Cine nu este cu mine este împotriva mea!“. Noul director vrea trei lucruri de la echipa Fiscului: să crească gradul de colectare către buget, să se întărească disciplina financiară şi să se îmbunătăţească relaţia cu publicul. Călinoiu şi-a încheiat pledoaria parafrazându-l pe Costache Negruzzi în nuvela „Alexandru Lăpuşneanul“: „Dacă dumneavoastră nu m-aţi vrut, eu vă vreau!“.  

Vechii directori din echipa nouă

Fostul director executiv al instituţiei, Mihai Antonescu, a preluat funcţia de director coordonator adjunct şi va coordona Activitatea de Metodologie şi Administrarea Veniturilor Statului, post pe care l-a deţinut înainte de a fi numit în cea mai mare funcţie din DGFP Dolj. La predarea ştafetei, Antonescu a spus că pe mandatul lui „DGFP Dolj a făcut progrese la capitolul imagine, după chestiunile legate de rambursările de TVA“, cunoscut fiind faptul că Finanţele au fost implicate într-un scandal uriaş, legat de rambursări ilegale de TVA de 200 de milioane de lei.
Director coordonator adjunct al DGFP Dolj la Activitatea de Inspecţie Fiscală va fi Ioan Filipescu, persoană care de ani buni se află în conducerea de vârf a Finanţelor. Acesta speră „că se va îmbunătăţi activitatea de control a instituţiei“. Contractul de management al celor trei este pe o perioadă de trei ani, dar se reînnoieşte anual.

Cine este Eugen Călinoiu

Directorul coordonator al DGFP Dolj, Eugen Călinoiu, are 40 de ani şi este susţinut de PD-L. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova, promoţia 1995, Secţia management. Are un master în „Managementul organizaţiilor publice“ şi încă unul la Facultatea de Drept „Guvernare modernă şi dezvoltare locală“. În perioada 1995-1999, Călinoiu a lucrat chiar la DGFP Dolj ca inspector, iar din 1999 şi până zilele trecute, a lucrat la Primăria Craiova – Direcţia de Impozite şi Taxe, deţinând, pe rând, funcţiile de inspector, şef de serviciu şi director adjunct. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU