5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul Vlădoianu, exclus din magistratură

Procurorul Vlădoianu, exclus din magistratură

„Ultimul mohican“, rămas nesancţionat în urma punerii în libertate a lui Serghei Gorbunov de către Tribunalul Dolj, şi-a primit joi pedeapsa. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis aplicarea celei mai drastice sancţiuni disciplinare, excluderea din magistratură, faţă de procurorul Marius Vlădoianu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. „Sancţiunea disciplinară a excluderii din magistratură a fost aplicată deoarece s-a reţinut că domnul procuror a săvârşit abaterea disciplinară constând în exercitarea funcţiei cu rea-credinţă, prevăzută de art. nr. 99 lit. h din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor“, se menţionează într-un comunicat al CSM.
Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor stipulează că judecătorii şi procurorii răspund disciplinar pentru abaterile de la îndatoririle de serviciu şi pentru faptele care afectează prestigiul justiţiei. Împotriva acestei hotărâri, Vlădoianu poate formula recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care va fi soluţionat de Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Între timp, procurorul îşi poate continua nestingherit activitatea.
Cu aproximativ trei săptămâni în urmă, Secţia pentru judecători a CSM a decis şi excluderea din magistratură a judecătoarei Maria Nicola, cea care a întrerupt executarea pedepsei lui Serghei Gorbunov, punându-l în libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII