20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Bătaie la Podari

Primarul comunei doljene Podari, Constantin Gheorghiţă, este acuzat de angajaţii Staţiunii de Cercetare Pomicolă Dolj că, miercuri, a pătruns împreună cu mai multe persoane pe terenul Fermei 5 Podari, le-a adus injurii muncitorilor şi i-a ameninţat, pentru a-i intimida.  
Reprezentanţii Fermei 5 Podari, ce aparţine de Staţiunea de Cercetare Pomicolă Dolj, au explicat că peste 169 de hectare din terenul fermei au fost predate de Agenţia Domeniilor Statului către Primăria Podari, în baza unui protocol, însă o parte din prevederile acestuia au fost contestate în instanţă, în prezent procesul fiind pe rolul instanţei.
În ultimele zile au avut loc mai multe scandaluri între angajaţii Primăriei Podari şi cei ai Fermei 5. „Deşi procesul este în curs, primarul împreună cu prietenii săi au pătruns în incinta fermei, au distrus gardul, au adus injurii şi au ameninţat angajaţii fermei. Primarul vrea să intre în posesia fructelor care aparţin staţiunii pomicole, chiar dacă nu are acest drept“, a precizat şefa fermei, inginera Jenica Bălăceanu. „Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au aplanat conflictul şi au constatat că trei persoane fuseseră lovite. Acestea au fost sfătuite să se adreseze IML Craiova pentru obţinerea certificatelor medico-legale“, a precizat Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Scandalul a continuat şi ieri, când poliţiştii s-au deplasat din nou la Ferma 5 pentru a aplana un conflict izbucnit între fiul primarului Gheorghiţă, care venise însoţit de patru persoane, şi angajaţii fermei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU