21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreţuri de criză la Târgul Imobiliar Oltenia

Preţuri de criză la Târgul Imobiliar Oltenia

În plină criză, la Târgul Imobiliar din Oltenia (TIO), majoritatea proiectelor noi din Craiova au înregistrat scăderi ale preţurilor de listă. La acestea se adaugă cadouri speciale – maşini sau garaje gratuite.
 
Primul târg imobiliar din Oltenia a debutat cu preţuri în scădere, vizitatorii veniţi vineri în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ având la dispoziţie zeci de oferte de locuinţe noi, care mai de care mai tentante. „Pe perioada târgului, preţul pe metrul pătrat construit finisat este de 560 de euro, cu TVA, şi 35 de euro, cu TVA, metrii pătraţi de teren“, a declarat Cătălin Bănică, dezvoltator Complex Rezidenţial Dobrogea. Cumpărătorii trebuie însă să plătească o taxă de rezervare de 5.000 de euro.
Pe lângă faptul că au redus preţurile, unii dezvoltatori sunt dispuşi şi la negociere şi le permit potenţialilor clienţi să-şi achite locuinţa direct la ei. „În contextul crizei actuale există şi varianta creditului la noi. Clienţii plătesc un avans de 65%, iar restul banilor trebuie să-i achite într-o perioadă de până la zece ani, cu rate fixe, fără dobândă“, a spus Ovidiu Nicoliţă, reprezentant vânzări Sun Residence, care a explicat că preţurile practicate în prezent sunt negociabile.
Există şi dezvoltatori care-şi răsfaţă clienţii cu dare de mână cu oferte speciale. „Pe perioada târgului avem o promoţie. Primii cinci cumpărători care plătesc cu bani cash primesc câte o maşină“, a explicat Gabi Fertu, asociat administrator Ferval. „Pentru clienţii care plătesc cu bani cash, locul de parcare este gratuit în spaţiul amenajat în subteranul blocului“, a explicat Flori Tanislavescu, agent imobiliar pentru Edeca Group. Pe lângă proiectele rezidenţiale deja cunoscute, TIO este un prilej pentru lansarea unor noi proiecte rezidenţiale – Felicia Residence, Hob Holding şi Athrium Residence (finalizat), care vin, la rândul lor, cu preţuri şi oferte speciale.

Se aşteaptă o revenire a pieţei imobiliare

La TIO 2009 participă şi două agenţii imobiliare care oferă atât spaţii de locuit, cât şi de birouri, spaţii industriale, terenuri în toată regiunea de sud a României, precum şi materiale de construit piscine (cu preţuri începând de la 5.600 de euro). Cei care aleg la una dintre ofertele prezentate de firmele participante la eveniment pot să apeleze la trei dintre băncile prezente pe piaţa din Craiova (Bank of Cyprus, BCR Banca pentru Locuinţe, CEC Bank). „Acest eveniment este lucrul potrivit la locul potrivit. De opt-nouă luni, piaţa imobiliară a cunoscut un regres considerabil. Sper ca acest eveniment să ducă la o revigorare a pieţei, care să atragă şi piaţa materialelor de construcţii şi a forţei de muncă“, a declarat Mircea Diaconescu, arhitectul-şef al Craiovei, la inaugurarea târgului. Pe aceeaşi idee au mers şi organizatorii evenimentului. „Este cel mai bun moment, ţinând cont că traversăm o criză, şi trebuie aduse în atenţia publicului proiectele viabile. Până la sfârşitul anului, se aşteaptă o revenire a pieţei imobiliare, dar nu în sensul creşterii ei, ci a numărului de tranzacţii“, a declarat Cristian Clenciu, directorul CDC Imobiliare, organizatorul evenimentului. De altfel, Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), „deşi se află într-o perioadă dificilă, piaţa imobiliară se va mişca permanent“, a spus Ruxandra Cleciu, preşedinta Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare.

Ce preţuri puteţi găsi la TIO 2009
Ansamblul rezidenţial      – Preţ (euro/mp)
Athrium Residence     – 800-1050 euro/mp (fără TVA)
Dobrogea         – 560 euro/mp (cu TVA)
Edeca Group         – 1.050 euro/mp (cu TVA)
Felicia Residence      – 510 euro/mp (în fază de proiect)
Ferval Residence     – 890-1.000 euro/mp (cu TVA)
Hob Holding         – 900-1.000 euro/mp (în fază de proiect)
Sun Residence         – 1.000 euro/mp (cu TVA) negociabil

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII