10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful pieţelor, susţinut de Prefectură

Şeful pieţelor, susţinut de Prefectură

Regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului de Administrare a Pieţelor şi Târgurilor Craiova, recent adoptat de consiliul local, va fi dat la modificat de Prefectura Dolj. Juriştii Direcţiei verificării legalităţii actelor consideră că printr-unul dintre articole este încălcat Codul Muncii.
Conform regulamentului, actualul director, Gheorghe Călinoiu, şi-ar pierde funcţia la 90 de zile de la intrarea în vigoare a actului, prin încetarea de drept a raportului de muncă.
„Raportul de muncă nu încetează de drept decât în condiţiile prevăzute de lege, nicidecum printr-un regulament de organizare şi funcţionare“, a spus directorul direcţiei, Eugen Marinescu.
Acesta a precizat că hotărârea prin care a fost adoptat regulamentul nu va fi considerată nelegală, întrucât toate celelalte prevederi sunt conforme legislaţiei în vigoare. Regulamentul adoptat în şedinţa ordinară a consiliului luna trecută a iscat controverse şi în rândul aleşilor locali, tocmai din pricina stângăciilor juridice cuprinse în documentul considerat de unii consilieri doar o pârghie pentru demiterea directorului administraţiei pieţelor, Gheorghe Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS