12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaţi afară de la deconcentrate

Daţi afară de la deconcentrate

În judeţul Gorj, există 27 de instituţii deconcentrate, iar şefii acestora au început deja de joi seară să primească înştiinţările de eliberare din funcţiile pe care le deţin, potrivit Ordonanţei Guvernamentale nr. 37/2009.

Traian Iana, comisarul-şef al Gărzii Financiare Gorj, a primit joi seară, la ora 22.30, preavizul de eliberare din funcţie. Vineri dimineaţă, el a mers la Bucureşti pentru a primi originalul. „Am primit preavizul aseară, pe fax. Nu am cum să comentez această măsură, este a actualului guvern, este binevenită. Nu m-am gândit dacă o să mă prezint la concurs, am vreme să mă gândesc“, a declarat Traian Iana.
Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, nu primise vineri la prânz preavizul: „Mă aştept ca până la sfârşitul programului să-l primesc. Nu sunt pus aici ca să comentez legea, ci ca să mă supun ei. O să mă gândesc dacă voi participa la concurs, dar probabil că mă voi înscrie“, a spus Ilie.
O parte a şefilor de instituţii nu cred că ordonanţa urmăreşte schimbarea lor pe criterii politice, ci doar îmbunătăţirea activităţii. Unii dintre actualii directori consideră că programul de management pe care l-au iniţiat şi faptul că au avut rezultate bune cât s-au aflat la conducere îi vor impresiona pe şefii din ministere.
„Nu am primit încă nici o înştiinţare. O voi primi. Cred că, datorită faptului că sunt la conducerea acestei instituţii încă din 2004 şi că am rezistat mai multor schimbări politice, am toate şansele să promovez concursul pentru funcţia de conducere“, a declarat Ion Iliuţă, inspectorul-şef al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Schimbarea culorii

La sediul prefecturii au sosit vineri la prânz preavizele pentru conducerea Direcţiei de Muncă, a Casei de Pensii şi a Agenţiei de Plăţi şi Prestaţii Sociale Gorj. Vineri, toţi şefii de instituţii deconcentrate urma să primească înştiinţările.
PD-L îşi va aduce oamenii pe posturi la Direcţia Generală de Finanţe Publice (DGFP) Gorj, unde actualul director general este Gheorghe Paraschivu. Potrivit zvonurilor, noii şefi ai DGFP vor fi aduşi tocmai din Mehedinţi. La Direcţia de Tineret şi Sport, Horaţiu Gorun are toate şansele să rămână la şefia postului, ministerul din care face parte revenind PD-L. La Direcţia pentru Cultură Gorj se aşteaptă, de asemenea, înlocuiri. Directoarea Olimpia Bratu va fi şi ea schimbată cu un om al „portocaliilor“. Până acum, ea a fost susţinută pe funcţie de Partidul Naţional Liberal. PSD, cu toate că a fost nemulţumit de ministerele care i-au revenit în urma împărţelii politice, şi-a luat în primire direcţiile din teritoriu. La Gorj, social-democraţii mai au de făcut numiri la spitalele orăşeneşti, la direcţiile subordonate Ministerului Muncii şi la Garda Financiară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS