5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCârciumaru vrea negocieri de urgenţă cu PD-L

Cârciumaru vrea negocieri de urgenţă cu PD-L

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, sună adunarea pentru colegii de partid pentru deblocarea negocierilor cu PD-L, de teamă ca directorii serviciilor deconcentrate din judeţ să nu fie numiţi de liderii centrali ai formaţiunilor, peste capul şefilor filialelor locale.

Liderul pesediştilor gorjeni, Florin Cârciumaru, a declarat că este pentru începerea imediată a negocierilor cu PD-L, pentru a împiedica numirea directorilor de deconcentrate de la centru. El a menţionat că va purta sâmbătă discuţii cu propriii colegi de partid, în vederea deblocării negocierilor, şi va sta de vorbă şi cu liderii organizaţiei judeţene a PD-L. „Este normal ca la nivel de judeţ să se treacă la masa dialogului, să se înceapă discuţiile. Sâmbătă vom lua legătura cu colegii din partid, dar şi cu cei de la PD-L, pentru ca săptămâna viitoare să trecem la discuţii. Este nevoie să finalizăm acţiunea de numire a noilor directori în funcţii. Nu este bine ca numirile să fie făcute de liderii centrali, nu trebuie ca numirile la nivel de judeţ să fie făcute de vreun ministru. Trebuie să găsim o cale de mijloc, să ne înţelegem, pentru că mai bine ca noi, cei de la PSD sau PD-L, nimeni nu ştie care sunt realităţile din judeţ. Eu susţin că ne vom înţelege şi vom rezolva problema“, a declarat Florin Cârciumaru.
Nu toţi reprezentanţii PSD sunt de acord cu el, existând păreri diferite, în special în rândul parlamentarilor social-democraţi, nemulţumiţi că PD-L a luat toate posturile de conducere de la complexurile energetice şi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Şi Manţog vrea

La rândul său, unul dintre liderii PD-L Gorj, Ionel Manţog, fost preşedinte al organizaţiei judeţene, pare deschis la dialog. „Am evitat să facem orice fel de schimbări pe criterii politice, tocmai pentru a lăsa deschisă portiţa PSD-ului ca să revină la negocieri. Dacă nu va reveni la negocieri şi vom constata numiri peste protocolul semnat de noi, adică dacă va mai călca o dată strâmb, după ce a făcut deja acest lucru la Casa de Asigurări de Sănătate, nu avem decât să trecem şi noi la numiri, care vor fi monocolore, adică acolo unde avem ministere. Lumea trebuie să vadă cine este adevăratul încălcător de protocoale“, a menţionat Manţog, considerat în continuare cel care decide în PDL Gorj, cu toate că preşedinte interimar a fost reconfirmat înainte de Paşte, deputatul Cosmin Popescu.
PSD şi PD-L Gorj au semnat la jumătatea lunii ianuarie un protocol prin care şi-au împărţit posturile de conducere existente la nivelul direcţiilor deconcentrate. PSD a blocat însă negocierile, considerând că a fost dezavantajat, în ceea ce priveşte posturile de conducere din minerit şi energie. În ciuda blocării discuţiilor, social-democraţii au trecut la numirea de directori la câteva deconcentrate, cum ar fi CAS, DSP, APIA etc.
Casa de Asigurări de Sănătate revenise însă pedeliştilor, prin protocolul semnat în luna ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS