6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoturism distrus de tencuiala unui bloc

Autoturism distrus de tencuiala unui bloc

Un autoturism Dacia a fost distrus ieri-dimineaţă, după ce o bucată mare de tencuială s-a desprins de pe un bloc şi a căzut peste acesta. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8.30, pe strada Dorobanţi, din cartierul Steaua, din Slatina. Maşina era parcată pe calea de acces care duce spre Piaţa Roşie.
O bucată mare de tencuială s-a desprins de pe un bloc şi a căzut pe autoturism.
Plafonul şi portbagajul maşinii au fost îndoite, iar luneta a fost distrusă. Locatarii spun că tencuiala de pe blocuri cedează destul de des, dar până acum nu s-a mai întâmplat să cadă peste vreo maşină.
„Bine că n-a căzut (tencuiala – n.r.) pe cineva, că îl omora. Eu parchez maşina în faţa magazinului. Cade tencuiala de pe toate blocurile din cartier. Nimeni nu face nimic. În urmă cu ceva vreme s-a format o groapă mare, tot pe strada asta, şi a astupat-o un vecin cu ciment, în loc să se ocupe primăria. Au zis că fac parcările, dar nu le-au terminat nici până acum“, a spus indignat Ovidiu Tănase, locatar.

„Este obligaţia asociaţiei de proprietari“

Daniela Preduţ, proprietara maşinii, aşteaptă ca angajaţii Primăriei Slatina să găsească o soluţie pentru plata daunelor. Reprezentanţii primăriei spun că ei nu sunt responsabili. „Această problemă este exclusiv a asociaţiei de proprietari. Conform legii, ei trebuie să strângă bani de la locatari să repare tencuiala blocurilor şi să o întreţină. Este scump, dar legea aşa spune. Proprietara şi-a asumat un risc să parcheze maşina lângă bloc. Dacă vrea să ne dea în judecată, să o facă, dar nu noi suntem responsabili. Parcarea din zonă nu este terminată, încă se lucrează la ea, şi nici celelalte parcări din cartierul Steaua nu sunt finalizate. Încercăm să termoizolăm blocurile, dar nu vor putea fi finalizate foarte repede“, a spus viceprimarul Slatinei, Ana Anghel.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS