15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHunedoara: Primar la 14 ani

Hunedoara: Primar la 14 ani

Un copil din Orăştie, judeţul Hunedoara, va fi astăzi, pentru o zi, primar al localităţii. Acesta va prelua  responsabilităţile edilului şef al municipiului, în cadrul unei acţiuni organizate de primărie şi Consiliul local al copiilor şi tinerilor. Primarul Orăştiei, Alexandru Munteanu, va oferi fotoliul de şef al localităţii unei tinere de 14 ani, care a fost aleasă primar al copiilor şi tinerilor din oraş, în urma votului exprimat de aceştia anul trecut.
Ziua de lucru a primarului copiilor, Maria Răduţ, se va desfăşura la fel ca una obişnuită pentru administraţia locală din Orăştie. După o şedinţă operativă, Maria va face cunoştinţă cu funcţionarii serviciilor de specialitate ale primăriei iar apoi va pleca pe teren, pentru a vedea modul în care se desfăşoară activităţile de gospodărie locală în mai multe puncte din oraş. Concluziile acestei activităţi vor fi expuse la sediul primăriei în cursul după-amiezei de joi.
Consiliul local al copiilor din Orăştie este recunoscut ca fiind cea mai activă organizaţie de acest fel din România, recunoaşterea activităţii desfăşurate fiind certificată anul trecut cu prilejul reuniunii regionale PAL-TIN (Participarea Tinerilor la Administraţia Publică Locală), ce grupează organisme similare ale tinerilor din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS