6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrdine în Dolj cu şef din Gorj

Ordine în Dolj cu şef din Gorj

Un secretar de stat din cadrul MAI şi şeful IGPR au venit la Craiova vineri pentru a-l numi la cârma IPJ Dolj pe comisarul-şef Constantin Nicolescu, până acum şef al IPJ Gorj.

Comisarul-şef Constantin Nicolescu, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, a fost numit vineri la conducerea IPJ Dolj, în cadrul unei şedinţe care s-a ţinut la Prefectura Dolj. Numirea acestuia la şefia IPJ Dolj era aşteptată, mai ales că, la începutul acestei săptămâni, Prefectura Gorj a primit o adresă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) prin care se comunica faptul că Nicolescu va fi numit pe postul de şef al IPJ Dolj, însă fără a se preciza o dată anume. Constantin Nicolescu este unul dintre cei mai longevivi şefi ai IPJ, fiind de opt ani la conducerea poliţiştilor gorjeni. Acesta a preluat comanda IPJ Gorj în 2001, în perioada în care clanurile interlope, conduse de Constantin „Coco“ Păun şi Gelu Livezeanu, îşi disputau supremaţia asupra municipiului Târgu Jiu, când maşinile şi apartamentele unor poliţişti erau incendiate, după cum a subliniat chiar comisarul-şef Nicolescu. El nu a mai fost înlocuit de la conducerea IPJ până vineri, când i s-a dat postul de şef al IPJ Dolj pentru „optimizarea activităţii“, după cum se preciza în adresa emisă de MAI. Constantin Nicolescu a fost profesor la o şcoală generală din Nicolae Titulescu-Olt. În 1992, el a devenit ofiţer, iar începând cu anul 1998, pentru cinci luni, a fost şeful Poliţiei Oraşului Uricani. Din acelaşi an şi până în 2001, când a preluat conducerea IPJ Gorj, a fost şeful Poliţiei Municipiului Petroşani.

IPJ Dolj va căpăta o nouă faţă

Pentru numirea noului şef al IPJ Dolj, la Craiova au venit vineri şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul de poliţie Petre Tobă şi ministrul secretar de stat Cristian Făinuş, din cadrul MAI. Ordinul de numire în funcţie a fost citit în prezenţa prefectului de Dolj, Florin Stancu, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. Cristian Făinuş a precizat că numirea comisarului-şef Constantin Nicolescu în fruntea IPJ Dolj a fost făcută pe baza rezultatelor sale de până acum. „Dânsul a ocupat în ultima vreme funcţia de inspector-şef al IPJ Gorj, pe care o deţine de aproximativ opt ani, dovedind un profesionalism desăvârşit din punctul nostru de vedere şi al IGPR. De aceea, noi am considerat că dânsul poate face faţă noii funcţii încredinţate şi avem convingerea că, din acest punct de vedere, IPJ Dolj va avea altă faţă începând de astăzi“, a declarat secretarul de stat Cristian Făinuş.
În aceeaşi idee, comisarul-şef Constantin Nicolescu a spus: „Sperăm să dăm o faţă nouă poliţiei doljene şi să asigurăm liniştea, pe care fiecare cetăţean şi-o doreşte. Priorităţile pe care le voi avea împreună cu echipa managerială se regăsesc în cele ale Poliţiei Române. Sper ca această sosire a mea în judeţul Dolj să fie bine primită, iar rezultatele să apară într-o perioadă cât mai scurtă“.

Bică a lăsat un oraş liniştit

Fotoliul ocupat de vineri de Constantin Nicolescu i-a aparţinut mai bine de un an comisarului-şef Gheorghe Bică. Pe 6 februarie 2008, Bică a fost numit comandant interimar al IPJ Dolj, după ce fostul comisar-şef Georgel Enescu demisionase din funcţie, în urma scandalurilor şi a conflictelor stradale de la Craiova.
Pe 25 martie, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, Gheorghe Bică şi-a anunţat oficial pensionarea, precizând că a reuşit să facă linişte în Craiova. „Începând cu 20 martie, raporturile mele de serviciu cu Ministerul Administraţiei şi Internelor au încetat. Domnule primar, vă las un oraş liniştit. Domnule preşedinte al consiliului judeţean şi domnule prefect, vă las un judeţ liniştit. Vă las un corp de poliţişti care ştiu să-şi facă meseria şi vă rog să-i sprijiniţi în activitatea lor. Plec din poliţie cu capul sus. Am fost un poliţist demn, ferm şi integru“, a spus atunci Bică.

Noul şef ştie să cânte la vioară

Conform CV-ului comisarului-şef Constantin Nicolescu postat pe pagina de internet a IPJ Gorj, acesta are ca aptitudini artistice vioara, instrument studiat în timpul liceului. Pe lângă competenţe organizatorice, care constau în coordonarea şi conducerea cu eficienţă a unor colective, Nicolescu mai are şi aptitudini tehnice, constând în utilizarea calculatorului. Şeful IPJ Dolj are permis de conducere pentru categoriile A, B, C+E, D+E şi ştie limbile franceză şi engleză. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII