11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEuroparlamentarele, pentru liceeni şi studenţi

Europarlamentarele, pentru liceeni şi studenţi

Biroul de Informare al Parlamentului European (BIPE) în România a organizat în ţară opt conferinţe de informare privind alegerile europarlamentare din acest an a liceenilor şi studenţilor care votează pentru prima dată, una dintre acestea desfăşurându-se vineri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Evenimentul din Craiova, la care au participat aproximativ 100 de elevi de la majoritatea liceelor doljene, studenţi în primul an de facultate şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a fost organizat de Centrul de informare Europe Direct Craiova, unul dintre cele 33 de centre din ţara noastră ale Comisiei Europene şi unul dintre cele două din Oltenia. „Această acţiune nu are o componentă politică. Este activitate de informare în ideea de a arăta ce este Parlamentul European şi de ce este importantă participarea la alegerile europarlamentare“, a precizat Daniel Neagoe, coordonatorul centrului din Craiova.
În faţa liceenilor şi studenţilor craioveni, Marian Jean Marinescu, singurul europarlamentar prezent, a explicat modul de funcţionare a activităţilor din Parlamentul European şi a subliniat importanţa votului. „În şcoală ar trebui să învăţaţi despre cât de important este votul. Din păcate, nu învăţaţi. Trebuie să înţelegeţi că politica nu înseamnă numai rău. Tot ce întâlniţi în cale depinde de politică, de la apa pe care o beţi până la starea drumurilor pe care mergeţi, iar politica depinde de vot. Prin el îi alegeţi pe aceia pe care îi consideraţi cei mai buni. Nu renunţaţi la acest drept, chiar dacă alţii vor spune că, indiferent de ce votaţi, nu se va face nimic“, a fost mesajul pe care Marinescu a încercat să îl insufle tinerilor.
Câţiva dintre aceştia au pus întrebări despre „meseria“ de europarlamentar şi cum poate ajunge cineva deputat european. O parte dintre liceenii prezenţi în sală au avut ocazia să ia contact cu instituţia de la Bruxelles, benefiicind de faptul că un europarlamentar poate aduce 100 de vizitatori pe an la Parlamentul European. Această activitate de informare din Craiova a fost printre ultimele din seria organizată de BIPE, conferinţele desfăşurându-se până acum la Galaţi, Târgu Mureş, Braşov, vineri la Bucureşti, Craiova şi Arad, iar sâmbătă urmează Constanţa, potrivit lui Daniel Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII