11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Oraş reconstituit din dragoste
Un cuplu de britanici şi-a petrecut 19 ani construind o machetă a oraşului în care s-au cunoscut, informează site-ul zigonet.com. Macheta la scară a localităţii Greenford, pe care au realizat-o Stanley şi Christine Buck, include cafenele, magazine şi chiar un cinematograf, unde sunt lipite afişe ale filmelor pe care îndrăgostiţii le-au văzut la primele întâlniri, acum mai bine de 50 de ani. „Pot spune că am construit acest oraş din dragoste pentru soţia mea. A fost un hobby comun, pe care l-am practicat cu drag împreună. Eu am realizat clădirile, iar Christine a vopsit decorul şi a modelat figurinele“, a explicat Stanley Buck. El a mai povestit că la prima întâlnire cu Christine nu şi-a imaginat că va rămâne cu ea. După doi ani de relaţie, cei doi s-au căsătorit şi, în curând, vor sărbători nunta de aur.

Deţinuţii australieni primesc cheia de la celulă
Participant la programul de privatizare a închisorilor din Australia, un grup britanic a propus ca fiecare deţinut să aibă cheia de la celula în care îşi ispăşeşte pedeapsa. După cum informează site-ul zigonet.com, argumentul invocat de grupul britanic Serco este faptul că, având cheia celulei, prizonierii pot să iasă când vor, lucru ce va îmbunătăţi simţitor relaţiile cu ceilalţi deţinuţi şi cu gardienii şi va evita problemele de securitate. Mai multe închisori din Australia au fost deja privatizate şi au implementat astfel de măsuri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serco, această metodă chiar funcţionează. Deţinuţii se bucură de intimitate, iar faptul că deţin cheia celulei îi responsabilizează şi îi încurajează să aibă relaţii cordiale cu gardienii, care, la rândul lor, nu se mai simt constrânşi să îi supravegheze strict.

Haină plină cu diamante, găsită pe stradă
Poliţia din oraşul italian Savona încearcă să dea de proprietarul unei haine în buzunarul căreia au fost găsite câteva punguţe cu diamante. Site-ul zigonet.com informează că o femeie a chemat poliţia după ce găsit pe stradă o jachetă verde în buzunarele căreia se aflau câteva pungi de plastic. Aceasta s-a temut că în pungi sunt droguri şi nu a atins nimic până la sosirea oamenilor legii. De-abia când poliţiştii au analizat cu atenţie haina, au descoperit că înăuntru se aflau 19 punguţe pline cu diamante, a căror valoare a fost estimată la 50.000 de euro. În prezent se fac cercetări pentru a se descoperi proprietarul hainei, dar şi provenienţa pietrelor preţioase.

VJ Oana, deghizată în samurai la „Dance Floor Chart!“
În ediţia de pe 3 aprilie, de la ora 22.00, a topului „Dance Floor Chart“, VJ Oana îi va întâmpina pe telespectatorii  MTV deghizată într-un samurai care se pregăteşte de luptă. VJ-iţa MTV va prezenta săptămânal topul celor mai noi piese şi videoclipuri dance într-o manieră nouă, sub forma unor poveşti în care Oana este chiar personajul principal. „Vrem să transformăm platoul de filmare în «teren de luptă», experimentând stilul de viaţă al samurailor. Şi cum primăvara se nasc bobocii, la «Dance Floor Chart» «se nasc» poveştile şi personajele. Am început în forţă, cu o nuntă în ediţia din 27 martie, însă promitem să surprindem telespectatorii MTV săptămânal cu multe surprize, cu o incursiune pe plaja extinsă a culturilor lumii şi transpunerea mea în diverse personaje care au avut un cuvânt de spus de-a lungul istoriei. Alături îmi vor fi DJ din mainstream dance-ul autohton, care vor juca şi ei diverse roluri“, a declarat Oana. VJ-iţa a povestit şi despre mesajul din spatele poveştilor săptămânale: „Poţi fi oricine vrei şi poţi face orice îţi doreşti. Important este să crezi în forţele proprii, să te distrezi şi să nu uiţi să fii tu însuţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS