17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoală inaugurată în Mehedinţi

Şcoală inaugurată în Mehedinţi

O şcoală unde vor învăţa 139 de copii a fost inaugurată ieri în comuna Brezniţa de Ocol, judeţul Mehedinţi. La deschiderea unităţii de învăţământ au luat parte primarul, inspectorul şcolar general, directorul şcolii, profesorii şi elevii.

Şcoala este dotată cu sistem de supraveghere audio şi video, centrală de încălzire proprie, mobilier nou, grupuri sanitare noi şi rampă pentru persoanele cu handicap. Prin aceste investiţii din fonduri europene, vechea şcoală din Brezniţa de Ocol a fost înlocuită cu una la standarde europene. „Am aşteptat foarte mult atât noi, profesorii, cât şi copiii ca această unitate de învăţământ să fie deschisă. Şcoala arată foarte bine şi, cu siguranţă, părinţii care au avut de gând să îşi trimită copiii la şcolile din Severin acum nu o vor mai face“, a spus directorul şcolii din Brezniţa de Ocol, Ion Mamut.
Lucrarea a fost începută pe 1 august 2007 cu ajutorul fondurilor europene în valoare de 1,2 milioane de lei. Noua unitate şcolară are 14 săli de clasă plus grădiniţa cu cele două grupe. „Mă bucur foarte mult că am realizat această lucrare în comună. Este spre binele copiilor. Unitatea are 14 săli de curs, două săli pentru grupa mare şi grupa mică în cadrul grădiniţei şi două grupuri sanitare. Lucrarea a costat 1,2 milioane de lei, din fonduri europene, şi are toate dotările, apă curentă, centrală de încălzire, sistem de supraveghere, atât în interior, cât şi în exterior“, a spus primarul comunei Brezniţa de Ocol, Dumitru Drăghici.
La inaugurarea unităţii de învăţământ a fost prezent şi inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Marius Screciu. „Mă bucur să iau parte şi la astfel de lucruri bune. Este o unitate de învăţământ cu aproape toate dotările şi cred că se poate clasa în rândul şcolilor modernizate din judeţ. Sigur mai este nevoie de o sală de sport pentru perioada de iarnă, pentru care vom oferi şi noi un ajutor“, a declarat Marius Screciu.
Toate lucrările au fost finalizate, singurele retuşuri care mai trebuie făcute fiind la gardul împrejmuitor, iar pe viitor se va avea în vedere construirea unei baze sportive. Acestea vor fi realizate din bugetul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS