8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal la Primăria Drănic

Scandal la Primăria Drănic

Secretara comunei Drănic s-a încuiat joi în birou şi a refuzat să-i dea primarului registrul de dispoziţii, pentru a-l împiedica pe edil s-o demită.

Un conflict mai vechi care mocnea la Primăria Drănic a izbucnit joi între primarul Marian Dănuţ Andrei şi secretara consiliului local, Liovina Oprea. În urma unui schimb de replici, secretara s-a închis în birou, apoi a telefonat la poliţie şi la prefectură să ceară ajutorul autorităţilor.

Opoziţie la dispoziţie

„De dimineaţă m-am dus în biroul doamnei secretare şi i-am cerut să-mi pună la dispoziţie registrul de dispoziţii al primarului. De faţă erau viceprimarul şi consilierul juridic al primăriei. Dumneaei însă a refuzat să mi-l dea. L-a băgat  într-un fişet al său, apoi s-a închis în birou şi a sunat la poliţie şi la prefectură, spunând că îi cer nişte acte pe care nu are voie să mi le dea“, a spus primarul Andrei.
Motivul împotrivirii secretarei ţinea de faptul că primarul dorea, de fapt, să dea două dispoziţii de desfacere a contractelor de muncă pentru doi angajaţi ai primăriei. Unul dintre cei doi era chiar… secretara Liovina Oprea. „Am vrut să dau o dispoziţie prin care să înceteze raporturile de muncă ale casierului primăriei, Tudorel Grecu. Acesta este cercetat penal de Poliţia Segarcea şi n-a mai venit la serviciu din luna octombrie, motiv pentru care consiliul local a propus să i se dea calificativul «nesatisfăcător». A doua dispoziţie pe care doream s-o dau astăzi (joi – n.r.) era de desfacere a contractului de muncă pentru doamna secretară, care a primit acelaşi calificativ «nesatisfăcător» din partea mea, tot la propunerea consiliului local. În acest sens, am rugat-o măcar să-mi spună din registru care este următorul număr de dispoziţie, dar a refuzat“, a explicat edilul din Drănic.

Prefectura şi poliţia, pe fir

Pe la prânz, secretara a telefonat la postul de poliţie din comună, pentru a sesiza că este agresată de primar şi că s-a închis în birou de frica acestuia. Un agent s-a deplasat imediat la primărie, unde l-a găsit pe edilul-şef în propriul birou, iar pe secretară, închisă în altul. Aceasta i-a spus că îi e frică de primar, că o ameninţă că o dă afară şi că îi solicită nişte documente pe care nu ar avea dreptul să le primească.
Întrebat la rândul său, primarul i-a explicat poliţistului că nu a făcut decât să-i solicite secretarei registrul prin care chiar el conduce treburile comunei, iar aceasta nu a vrut să i-l pună la dispoziţie. „Lucrătorii postului de poliţie din localitate au intervenit la sediul primăriei, au aplanat starea conflictuală dintre primar şi secretară şi le-au atras atenţia celor doi ca, pentru eventualele dispute legate de atribuţii, să se adreseze autorităţilor competente“, a declarat subcomisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al poliţiei doljene.
Cazul a intrat şi în atenţia Prefecturii Dolj. „Secretara a sunat la noi, spunând că s-a închis în birou, pentru că primarul a îmbrâncit-o şi că vrea s-o dea afară. Am luat legătura şi cu primarul, pe care l-am sfătuit să păstreze liniştea, să nu dea naştere la conflicte. Cazul rămâne în atenţia noastră. Probabil că în zilele următoare ne vom deplasa acolo să vedem care este situaţia“, a declarat pentru Gazeta de Sud Valentin Iovan, consilierul prefectului de Dolj.
Am încercat să luăm legătura şi cu secretara autosechestrată în sediul Primăriei Drănic, însă aceasta plecase între timp acasă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII